Kokeilin juuresraasteen lisäämistä ruisnäkkileipään enkä ollut tyytyväinen oikein makuun enkä väriin, vaikka muut sitä meillä hyväksi sanoivatkin. Otin sitten kokeiluun vanhan siemennäkkäriohjeeni, jota lähdin muuntamaan juuresraastetta lisäten.. näin onnistuin saamaan jouluisen punajuurinäkkärin, josta itse tykkäsin. Ohje on gluteeniton, laktoositon, maissijauhoista tehty - nopea ja helppo. Juures-siemennäkkileipä maissijauhoista (pellillinen) 2 dl punajuuriraastetta 3/4 dl porkkanaraastetta 2 1/2 dl vettä kiehuvana, kaada teräskulhossa olevien raasteiden päälle 1 dl auringonkukansiemeniä 0,5 dl kurpitsansiemeniä 1 dl seesaminsiemeniä 0,5 dl pellavansiemeniä 0,5 tl suolaa 0,5 dl rypsiöljyä 2,6 dl maissijauhoa Pese, kuori ja raasta kasvikset. Kaada kiehuva vesi hetkeksi raasteiden päälle. Lisää siemenet. Lisää lopuksi suola, öljy ja maissijauho. Levitä pöydälle pala kosteaa talouspyyhettä, sen päälle leivinpaperi, sitten taikina, maissijauhoja vähän sen päälle ja toinen leivinpap