Tämä hienon makuinen! viikunapiiraan ohje on ollut kymmeniä vuosi pikainen herkkumme, sen tekaisee nopeasti vaikka matkalta tullessa iltapalaksi. Ohje on alunperin paprikarenkailla, laitoin tilalle nyt viikunan lohkoja. Pohjaa voi vaihdella, ohjeita täällä. HUOM: broileripiiraan tein hapanjuuritaikinapohjalla, ohje alla. Voitaikinapohjan voi tehdä perinteisesti ilman leivinjauhetta, jolloin siitä tulee rapeampi - tai leivinjauheella, jolloin pohja tulee pehmeäksi. Alla oleva viikunapiiraan juustoraasteella tehty pohja on pehmeä ilman leivinjauhettakin. Täytteessä olevan kermaviilin voi korvata ruokakermalla tai ranskan cremellä, kuohukermalla. 1 kananmuna hyydyttää 2 dl nestettä, mutta tarvittaessa munamaidossa voi yhden kananmunan korvata 2 teelusikallisella vehnäjauhoa -täytteeseen voi siis lisätä vähän vehnäjauhoa, joka sitoo nestettä. Piiraassa on useita juustoja - niitä voi vaihdella: Aurajuuston voi jättää pois, piiras on erittäin hyvää pelkästä punaisesta Emmentalista tehty