Hapanjuurella tehdyt marjasimat ovat nyt valmiina jääkaappiin. Tein Dansukkerin vadelmasiman ja marjasiman ohjeilla simaa mustaherukasta ja karviaisista. Sokerin määrää jouduin maun vuoksi lisäämään vähän. Hiivan korvasin 1/2 - 1 teelusikallisella aktiivista hapanjuurta. 3 litran annokseen riittää pienempikin määrä hapanjuurta, 8 litran annokseen on tuo 1 tl sopiva. Isommalla määrällä sima tekeytyy varmasti nopeammin. Hapanjuuri ei maistu millään tavalla simassa. Simasta tulee kirkasta, kun käyttää pelkkää taloussokeria fariinisokeriin tilalla. Laitoin molempiin simoihin pari luomusitruunakiekkoa marjojen kanssa, sitruuna tuo raikkautta makuun. Pidin sokeri- marja-sitruunaseosta pari vuorokautta huoneen lämmössä, kunnes se kupli ja sitten siivilöin ja pullotin. Pullot laitan nyt jääkaappiin. Kuten hiivalla tehdyssäkin simassa, on syytä tarkkailla painetta pulloissa avaamalla välillä korkkia. Muoviset pullot olisivat turvallisempi säilytyksen kannalta. Lasipullo on joskus saattanut k