Tein jokin aika sitten hyvää poropiirakkaa, jossa oli leipäjuustoa, niinpä kiinnostuin tästä Maku-lehden Lohi-leipäjuusto-piirakasta ja päätin tehdä sitä joulun aikaan - kyllä kannatti, tämä oli todella hyvää. Muunsin reseptiä - käytin mm. maukasta tattarijauhoa osana piiraspohjaa. Kalana käytin graavilohta ja osin lämminsavulohta, joita joulupöydästä jäi, mutta tähän sopii myös kylmäsavulohi tai muu kypsä tähdekala. Kalan ja leipäjuuston määrän voi säätää vuoan koon mukaan - tein tämän ohjeen syvään 22 senttiseen vuokaan . Laitan mieluummin suolaisen piiraan täytemaut päällimmiseksi piiraaseen, jolloin ne näkyvät kauniisti valmiissa piiraassa. Lohi-leipäjuustopiiras Pohja: 100 g margariinia 3 dl vehnäjauhoja, korvaa näistä 1/2 -1 dl tattarijauhoilla tai kauranleseillä 1 tl leivinjauhetta 125 g maitorahkaa Täyte 100 g leipäjuustoa 100 g graavilohta tai lämminsavulohta tai kylmäsavulohta tai muuta kypsää tähdekalaa 3 kpl munia 2 d