Olen vuosittain kuivannut yrttejä ja myös kukkia sekä elintarvikekäyttöön että koristekäyttöön niin töihin kuin kotiin. Yrtit ripustin aiemmin kimppuina nauhaan ja kuivatin huoneen lämmössä, joskus aikoinaan pannuhuoneen lämmössä tai saunan jälkilämmössä. Muutamia vuosia olen tehnyt myös mausteöljyjä itse kasvatetuiosta yrteistä. Ks https://paivileip.blogspot.com/2016/11/mausteoljyt.html?m=0 Sittemmin ostimme kuivurin , Avec- merkkinen on meillä - siinä on 5 ritilätasoa kuivatusta varten. Olemme kokeilleet erilaisten juttujen kuivattamista, käytän mahdollisimman matalaa lämpöä 30-40 astetta, jotta värit ja muoto säilyisivät hyvinä. Koristeeksi leivontaan ja jälkiruokiin kuivata mm. ruiskukkaa, ruusun terälehtiä ja ruusun lehtiä, laventelin kukkaa, oreganon ja timjamin kukkaa... Mausteyrteistä oregano ja timjami sekä minttu ja ruohosipuli ovat meillä suosituimmat kuivatettavat, mutta kuivuriin olen laittanut myös basilikaa, salviaa, meiramia, rosmariinia. Sienien kuivatukseen -