Mustikkapiirakkakakku on suosittu tänä kesänä 2020 Kotiliedessä olleen Suklaapossun ohjeen myötä. Minä tein oman ohjeeni tähän kakkuun, koska tahdoin leivinjauheella kohotetun piirakkapohjan ja täytteeksi kerma-tuorejuustoseoksen.
Tein kakun 23 senttiseen vuokaan. Pohjakiekot ovat ohuet ja niitä on kolme kappaletta. Laitoin kakkuvuoan leivinpaperin päälle ja vuorasin leivinpaperilla reunat. Tein taikinan kerralla jääkaappiin ja paistoin yhden kiekon kerrallaan. Vedin kypsän kiekon leivinpaperin avulla työpöydälle jäähtymään, nostin irtoreunan ja reunaa suojaavat leivinpaperit ylös ja asetin leivinpaperilla suojatulle uunipelille ne, kaadoin uuden taikinan ja marjat ja paistoin seuraavan kiekon samoin.
Alla olevassa mustikkapiirakkaohjeessa on yhden kiekon ohje. Koska tein kolme kerrosta, tein ohjeen kolminkertaisena. Kakkupohjan kerrokset voivat olla myös paksumpia, tärkeää on kuitenkin paistaa ne vaaleiksi ja pehmeiksi.
MARJAMURUPIIRAKKAPOHJA KAKKUUN (pikataikina)
1 muna
1 dl sokeria
1 dl voisulaa tai rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl sokeria
1 dl voisulaa tai rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl maitoa tai appelsiinimehua
1 rkl sitruunan mehua pullosta
korkeintaan 2 dl marjoja, omenoita tai raparperia (pehmitä omenat ja raparperit mikrossa sokerin kera)
Sekoita munat ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu rasva sekoittaen. Lisää vehnäjauholeivinjauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina pyöreään piirasvuokaan. Ripottele päälle marjat pisteiksi. Paista piirakka 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
korkeintaan 2 dl marjoja, omenoita tai raparperia (pehmitä omenat ja raparperit mikrossa sokerin kera)
Sekoita munat ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu rasva sekoittaen. Lisää vehnäjauholeivinjauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina pyöreään piirasvuokaan. Ripottele päälle marjat pisteiksi. Paista piirakka 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte kolmeen kerrokseen
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g Philadelphia tuorejuustoa
1/2-1 dl lemon curdia ( tai käytä valmista kinuskikastiketta tai sulata joukkoon 200j valkosuklaata, jolloin vaniljajreemijauhetta ei tarvita)
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
Vaahdota juustot ja curd tasaiseksi. Lisää kerma ja vaahdota pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokereilla maun mukaan ja lisää vaniljakreemijauhe lopuksi vähän vatkaten.
Kokoa kakku irtoreunaan kakkupahvin päälle.sprayaa sisäreunat tai suojaa ne leivinpaperikaitaleilla. Päällimmäiseksi tulee töytettö kerros, jonka voit tasoittaa tai esim raidoittaa haarukalla.Anna kakun olla muutama tunti jääkaapissa, irrota reuna, siisti kakku ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: