Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2022.

KOTISIVU paivileipoo

Tänään aurinkoisena sunnuntaipäivänä oli onnenpäiväni - sain vihdoin auki kotisivun. Kotisivun laati taitavasti @NSDesign . Sivut löytyvät täältä  https://www.paivileipoo.com/ katsokaahan mitä olette mieltä ulkoasusta ja sisällöstä. Jatkossa kaikki tilaukset ja kurssi-ilmoittautumiset hoituvat kotisivun kautta.  Olen aina pitänyt leipomisesta ja käsitöistä ja ammattinikin valitsin kouluttautuen molempien alojen opettajaksi  - opittavaa riittää silti kaiken aikaa, vaikka kuinka paljon! Intohimoinen leipomisen harrastaminen muuttui viitisen vuotta sitten toiminimellä Päivi leipoo toiminnaksi. Olen toiminut aikuiskouluttajana noin 10 vuotta työhistoriani alkutaipaleella työllisyyskursseilla, oppisopimuskoulutuksessa sekä työpaikoilla täydennyskouluttajana Suunnittelin ja markkinoin silloin palvelualojen ammattikursseja - ja jotenkin kaipasin sen tapaista omaa tomintaa vuosien jälkeen. Aloin pohtia "miksi ei..." Päivisin teen kotitalousopettajan työtä peruskoulussa ja terveystie

Biscoff juustokakku

Tämä juustokakku on ollut netissä suosittu, siitä on erilaisia versioita, liivatteella tai ilman. En oikein pidä liivatteettomista juustokakuista, kun ne vaativat joko paljon suklaata tai tuorejuustoa tai molempia - pelkkä sitruunanmehu ei hyydytä, vaikka jotkut sen voimaa mainostavatkin - happo varmasti vähän jähmettää, mutta en koe siitä olevan juuri apua. Liivatteella hyydytetty juustokakku leikkautu kauniisti, eikä ole tahmea leikatessa tai suutuntumaltaan, mutta suosin silti pehmeitä juustokakkuja :) Biscoff juustokakku.   Tutkin ohjeita ja tein oman ohjeen. Olen tahtonut tehdä juustokakkua, jossa olisi kondensoitua maitoa, mutta kun maistoin kanelisia ja paahdetun voin makuisia Biscoff keksejä, mietin hetken, voinko lisätä niihin kondensoitua maitoa, mutta se toimi kyllä hyvin, kun kakussa ei muuta sokeria täytteessä ole. Jos haluat tehdä laktoosittoman kakun, korvaa kondensoitu maito kermaviilillä, vaniljajogurtilla tai ranskankermalla - silloin voit lisätä sokeria oman maun muk

Ystävänpäivän donitsit

Vaaleanpunaiset donitsit valkosuklaasydämellä ja mansikanmuruilla 1 dl ruokokidesokeria tai sokeria 4 dl vehnäjauhoja 3 tl vanilliinisokeria 2 tl leivinjauhetta 1 dl rypsiöljyä 2dl kermaviiliä tai jogurttia tai piimää 2 kananmunaa   Kuorrute 2dl tomusokeria noin 2rkl kaurakermaa tai kermaa tai vaniljakastiketta Tilkka mansikkasiirappia vaaleanpunaista elintarvikeväriä Lähde: https://paivileip.blogspot.com/2020/04/donitsit.html   Keltaiset banaanidonitsit   2 kypsää banaania 100 g voita tai margariinia 3 munaa 1dl sokeria 4dl vehnäjauhoja 1,5tl leivinjauhetta 2tl kanelia   Päällä sama kuorrute kuin yllä, mukana banaaniesanssia ja keltaista elintarvikeväriä Lähde https://kaakaokermavaahdolla.blogspot.com/2016/04/sokeroidut-banaanidonitsit.html   Sitruunadonitsit   3 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1/2 tl kardemummaa 1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna 1 dl kevytmaitoa 1/2 dl rypsiöljyä 1

Kevennetty italialainen marenkivoikreemi

Olen ennenkin vähentänyt italialaisen marenkivoikreemin sokerin ja rasvan määrää, mutta nyt vähensin suhteessa vielä enemmän ja olin hyvin tyytyväinen tulokseen!!!  Jokainen ymmärtää, miksi sokerin määrää tahdon vähemmäksi :) Leipurin on tarkistettava maut,  joten sokeria ja rasvaa tulee kyllä kroppaani liian kanssa. Eläinrasvojen käyttöä yritän pitää vähäisenä, suosin pehmeitä kasvirasvoja - siksi valitsen leivontaan laktoosittoman ja maidottoman Sunnuntai margariinin, se on minulle terveys- ja makuasia.  Sunnuntaissa on 80% rasvaa.  Tähän ohjeeseen sopii hyvin myös voi - voin ystäville -, tosin sen ominaisuudet sekä vatkatessa että kreemiä levitettäessä ovat erilaiset kuin margariinikreemin, mutta molempien kanssa onnistuu. Voi tuo  kestävyyttä ja kovuutta kreemiin, mutta myös halkeilee kosteuden tai alustan liikuttelun vuoksi pinnalla. Voi on 100 % eläinrasvaa.  Margariinia ja voita voi myös yhdistää kreemissä. Käytän usein pienen määrän voita margariinin joukossa. Kreemin kovuus (r