Siirry pääsisältöön

KOTISIVU paivileipoo





Tänään aurinkoisena sunnuntaipäivänä oli onnenpäiväni - sain vihdoin auki kotisivun. Kotisivun laati taitavasti @NSDesign. Sivut löytyvät täältä https://www.paivileipoo.com/ katsokaahan mitä olette mieltä ulkoasusta ja sisällöstä. Jatkossa kaikki tilaukset ja kurssi-ilmoittautumiset hoituvat kotisivun kautta. 
Olen aina pitänyt leipomisesta ja käsitöistä ja ammattinikin valitsin kouluttautuen molempien alojen opettajaksi  - opittavaa riittää silti kaiken aikaa, vaikka kuinka paljon! Intohimoinen leipomisen harrastaminen muuttui viitisen vuotta sitten toiminimellä Päivi leipoo toiminnaksi.

Olen toiminut aikuiskouluttajana noin 10 vuotta työhistoriani alkutaipaleella työllisyyskursseilla, oppisopimuskoulutuksessa sekä työpaikoilla täydennyskouluttajana Suunnittelin ja markkinoin silloin palvelualojen ammattikursseja - ja jotenkin kaipasin sen tapaista omaa tomintaa vuosien jälkeen. Aloin pohtia "miksi ei..." Päivisin teen kotitalousopettajan työtä peruskoulussa ja terveystieto on yksi opetusalani.

Olen noin 5 vuotta järjestänyt päätyöni ohella iltaisin ja viikonloppuisin leivonta-alan kursseja niin kotileipureille kuin ammattilaisillekin. Etätyön ja etäoppimisen lisääntyessä siirryin myös verkkokouluttajaksi ja suoritan itsekin useita verkkokursseja vuosittain. Tämän ohella teen  tilaustöitä ja haluan kehittää jatkuvasti taitojani ja oppia uusia tekniikoita. Olen saanut aivan mahtavia, innovatiivisia alan ihmisiä ympärilleni  ja nautin kovasti kaikesta yhteistyöstä mitä netissä teemme ja yhteisistä matkoistamme, kursseista, kokemusten jaosta  ja tuesta - kiitos kaikille teille ihanat kanssabloggarit ja - leipurit!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja