Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2020.

Vehmaan kartanon teehuoneella

  Asuntoautomatkalla on kiva bongailla leivonta-alan liikkeitä ja kahviloita. Tässä kuvaterveisiä Juvalta Vehmaan kartanon teehuoneelta,  pääsimme maistelemaan kello viiden teen tarjoiluantia. Kiva kokemus, toiselle meistä uusi kokemus! Kiitos Hanna vinkistä❤️.! Teelaatuja oli toooodella paljon, maistoimme kahdenlaista mustaa teetö, toinen oli makeaa trooppisilla mauilla maustettua. Kahden hengen kello viiden tee on tilattava päivää ennen, hinta 44 e kahdelle suolaisten ja makeiden leivonnaisten kera. Teetä voi tilata teehuoneella ilman ennakkotilausta leivonnaisten kera, mutta silloinkin paikkavarausta suositellaan.  Ravintolassa järjestetään erilaisia teemailtoja, lisätietoa täältä . 

Foccacia hapanjuurella

Italialainen pitsa on lienee saanut alkunsa foccaciasta, joka on pitsaa paksumpi ohut leipä, jossa on pisteittäin makuaineita. Kiva ajatella, että foccaciassa on jotain alkukantaista - samoin on hapanjuuressa - sekin on alkukantainen leivän leipomisen tapa - tänään ne yhdistyivät keittiössäni :) Italian sana focaccia tulee antiikkin roomalaisten leivästä nimeltä panis focacius eli tulisijassa, siis ilman uunia, paistettua leipää. Vanhoille roomalaisille, samoin kuin monille nykyajan italialaisille, kyseessä oli vain tavallinen leipä eli tuo sana tarkoitti kaikkea leipää. Samanlaista leipää on syöty muuallakin. Etelä-Ranskassa leivän nimi on fougasse ja Pohjois-Ranskassa fouace. Italiassa on leivän päälle pantu erilaisia aineksia kuten kuivattua tomaattia, jolloin siitä on muodostunut eräänlainen pizza. Foccaccia hapanjuurella Pohja: 400 g  vettä 2 tl hunajaa 100 g hapanjuurta 80 - 150 g hiivaleipäjauhoja (käytin Strömsbergin) 350 g vehnäjauhoja (käytin Eesti Kalev jauhoa, jossa 13,4% p

Aura- paprikapiiras

  Tämä piirasohje on ollut vuosikymmeniä suosittu perheessäni, mutta nyt en olekaan pitkään aikaan tehnyt - laitanpa ohjeen tänne muistiin. Pohjaa voi vaihdella, ohjeita täällä . Voitaikinapohjan voi tehdä perinteisesti ilman  leivinjauhetta, jolloin siitä tulee rapeampi - tai leivinjauheella, jolloin pohja tulee pehmeäksi. Alla oleva juustoraasteella tehty pohja on pehmeä ilman leivinjauhettakin.  Täytteessä olevan kermaviilin voi korvata ruokakermalla tai ranskan cremellä, kuohukermalla. 1 kananmuna hyydyttää 2 dl nestettä, mutta tarvittaessa munamaidossa voi yhden kananmunan korvata 2 teelusikallisella vehnäjauhoa -täytteeseen voi siis lisätä vähän vehnäjauhoa, joka sitoo nestettä. Piiraassa on useita juustoja - niitä voi vaihdella: Aurajuuston voi jättää pois, piiras on erittäin hyvää pelkästä punaisesta Emmentalista tehtynä. Ohjeessa on valkosipulia, tänään en laittanut sitä, enkä kirveliä, vaan käytin mustapippurirouhetta ja paprikajauhetta. Piirasohjetta voi siis muunnella! Alla

Kakut Kotka, tilausleivontaa

  Kotka - onko kakkuleipuri tarpeen? Minulla on kaksi ratkaisua Teen tilauskakkuja Karhulassa hinnasto ja tilausohje täällä Päivi leipoo yrityksessä pidän leivontakursseja kotona ja verkossa. Voin myös pitää livekoulutuksen verkossa yhdelle henkilölle tai pienryhmälle (korkeintaan 4 henkilöä).  Leivontakursseista saat infoa täältä ja Päivi leipoo facebook -sivulta - liity seuraajaksi. Leivonnaisistani on kuvia instagramissa ja Päivi leipoo Facebooksivun albumeissa.   Kysymyksiä ja toiveitasi voit esittää sähköpostilla päivileipoo@gmail.com

Bruschettaleivät

Eat like an Italian... Se olisi bruschetta-ilta. Tänään laitoimme pannulla paahdetun vaalean leivän päälle valkosipuli - oliiviöljyä, punaista pestoa, tomaatteja ja mozzarellaa sekä basilikaa. Herkullista! Ohje täällä  

Omenakeikauskakku

Raparperikeikauskakku  Voitele ja jauhota tai sprayaa  irtopohjavuoan reunat, pohjalle leivinpaperi, voit vuorata myös reunat leivinpaperilla, jolloin voitelu tarpeeton. Lisää vuoan pohjalle 15 g margariinia nokareina ja 3/4 dl fariinisokeria - ripotellen ja ohueksi leikattuja raparperipaloja tai omenaviipaleita. Voit laittaa  vuoan  uuniin taikinan tekemisen ajaksi noin 5 min, jolloin omenat karamellisoituvat - leivinpaperi alle, ettei rasva ja sokeri valu.  Päälle taikina: 2 kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 3 dl vehnäjauhoja 1tl leivinjauhetta 1tl vaniljasokeria tai ripaus inkivääriä 1/2 dl maitoa tai omena-tai appelsiinimehua 100 g sulatettua margariinia tai 1 dl rypsiöljyä Sulata rasva. Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti puulastalla käännellen munavaahtoon vuorotellen margariini ja jauhoseos. Liika sekoittaminen aiheuttaa munavaahdon laskehtimisen ja sitkeän taikinan, toisaalta margariini jää helposti kulhon pohjalle sekoittumatta muihin aineksiin