Tein eilen intialaisia naanleipiä, mutta kaikki tuli syötyä, enkä ottanut kuvaa, joten uusittava tänään. Viime viikolla mieheni teki erinomaista intialaista ruokaakin, joten nyt on saatu herkutella mm. jeeran ja kurkuman mauilla. Keravalla vieraillessamme käymme usein intialaisessa ravintolassa, jossa on niin hyvää naanleipää, että sanoin omistajille, että pelkästään sen takia kannattaa Kotkasta saakka ajaa syömään! No samalla kyllä kyläilemme siellä lähellä. Intialainen naanleipähän on oikeastaan ruokailuväline. Pyöreällä isolla thalilla eli metallitarjottimella on ruoat. Intialaiseen ruokavalioon kuuluu olennaisesti riisi, linssit, leipä ja jugurtti ja kasvis- tai liharuoka. Jokainen ottaa ruokaa thalilta joko oikealla kädellä tai lusikalla tai leipäpalan avulla. Vasen käsi varataan likaisempiin töihin, mutta juomalasia voi silläkin nostaa. Tandooriuuni - savesta valettu tynnyrimäinen uuni, joka lämmitetään hiilillä tai lantakakuilla maaseudulla, on tavallinen ruoanlai