Siirry pääsisältöön

Gluteenittomat kuppikakut pääsiäiseksi

Pääsiäisen gluteenittomat  kuppikakut maistuvat kardemummalta ja sitruunalta. Kuppikakkujen gluteeniton pohjan ohje löytyi liian Liian hyvää blogista, vähän sitä taas muuntelin. Blogin kirjoittaja kehui valmiita muffineja meheväksi herkuksi, jota eri versioilla on tehty usein. siispä kokeilin ja kyllä olivatkin hyvän makuisia. Sitruunainen kuorrute sopi hyvin kardemumman maun kanssa yhteen.





 KARDEMUMMAKUPPIKAKUT
12 kpl isoja muffinsseja

Muffinssitaikina:

150 g pehmeää margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1 1/2 dl kermaa
175 g Philadelphia tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
1/2 - 1 rkl vaniljakreemijauhetta 
1 rkl lemoncurdia
keltaista pastaväriä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet . Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikinaan  muodostu sitkoa.

Asettele 12 paperista amerikanmuffinivuokaa tai pienempiä vuokia useampi  muffinssipellin koloihin. Jaa taikina kahta lusikkaa apuna käyttäen tasan muffinssivuokiin. Taikina siliää vuokiin itsestään uunissa. Paista 175 asteessa, kokeile kypsyys tikulla.

Pinnalle: Vaahdota kerma ja tuorejuustoa yhtä aikaa, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokerit, väri ja vaniljakreemijauhe. Pursota täyte jäähtyneiden muffinien päälle 6-sakaraisella tähtityllalla. Kaunis ruusu syntyy Wiltonin 1 M tai Städterin 14 mm tyllalla. Laitoin koristeeksi sokerimassalehtiä ja koristehelmiä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...