Pääsiäisen gluteenittomat kuppikakut maistuvat kardemummalta ja sitruunalta. Kuppikakkujen gluteeniton pohjan ohje löytyi liian Liian hyvää blogista, vähän sitä taas muuntelin. Blogin kirjoittaja kehui valmiita muffineja meheväksi herkuksi, jota eri versioilla on tehty usein. siispä kokeilin ja kyllä olivatkin hyvän makuisia. Sitruunainen kuorrute sopi hyvin kardemumman maun kanssa yhteen.
KARDEMUMMAKUPPIKAKUT
12 kpl isoja muffinsseja
Muffinssitaikina:
150 g pehmeää margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Muffinssitaikina:
150 g pehmeää margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 1/2 dl kermaa
1 1/2 dl kermaa
175 g Philadelphia tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
1/2 - 1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl lemoncurdia
keltaista pastaväriä
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet . Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
Pinnalle: Vaahdota kerma ja tuorejuustoa yhtä aikaa, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokerit, väri ja vaniljakreemijauhe. Pursota täyte jäähtyneiden muffinien päälle 6-sakaraisella tähtityllalla. Kaunis ruusu syntyy Wiltonin 1 M tai Städterin 14 mm tyllalla. Laitoin koristeeksi sokerimassalehtiä ja koristehelmiä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: