Leivoin tänään Himoksen Iskelmäfestivaaleilta palattuani pakastemarjoista piirakan, jonka ohje oli Kodin Kuvalehdessä. Lehti odotti festareilta palaavaa ja mikä ihanuus onkaan kesällä ottaa kahvikupponen ja makeaa leivonnaista ja istuutua tuon suosikkilehteni ääreen - ja kahvit juodaan tietysti ulkona. Uskallan julkaista tämän reseptin, koska pikataikinasta valmistettu marjapiiras on niin tavallinen resepti- sama löytyy mm vanhasta Kaarina Roinisen kirjasta. Ainesten määrää voidaan vähän muunnella ja esim nestettä tai jauhoja muuttaa, mutta sama perusohje. Ohjevariaatioita löydät myös blogistani esim. täältä. Jauhoista kolmasosan voi korvata kauranleseillä tai kaurahiutaleilla, rasva voi olla ölyä tai sulatettua margariinia ja nestekin joko hapanmaitotuotetta tai vaikkapa omenamehua. Taas toteutuu se, että yksinkertaisista aineksista saa tehtyä suuren herkun! Tähän piiraaseen on helppo upottaa mitä vaan pakasteeseen jääneitä marjoja tai raparperia tai omenaa. Parast