Tähän piiraan ohjeeseen käyvät sekä tuoreet että pakastetut kirsikat, minä käytin nyt eestiläistä kirsikkahilloa, jossa on ihanasti kirsikat kokonaisina joukossa. Ohje on sellainen, johon totuin suurperheen aikana - sekoita ja levitä uunipellille tai piirasvuokaan - tässä piirasvuoan kokoinen annos, minä tein kaksi pientä piirasta.
Kirsikkapiiras
1 1/2 dl nestemäistä margariinia tai öljyä tai 140 g margariinia sulatettuna
1 1/2 dl kermaa tai kermaviiliä, osa voi olla maitoa, ruokakermakin käy
2 munaa
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
kirsikkahilloa tai kirsikoita tai muita marjoja tai raparperia pisteittäin piirastaikinan päälle
Voitele ja jauhota piirasvuoka. Lämmitä uuni 180-200 asteeseen, kiertoilmauunissa riittää matalampi lämpötila. Sekoita nestemäiset aineet ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet - älä sekoita turhan kauan, ettei pikataikina sitkisty. Levitä taikina vuokaan ja pudottele lusikalla päälle pisteittäin kirsikkahilloa tai kirsikoita. Jos tahdot hillon painuvan pohjaa, laita se heti taikinan päälle, jos tahdot hillon pysyvän pisteitnä pinnalla, voit levittää sen noin 5-10 minuuttia uuniin laiton jälkeen. Paista piirasta uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea eikä keskelle painettuun tikkuun tartu taikinaa. Tarjoa jäätelön kera - hyvää kyllä sellaisenaankin.
Halutessasi voit lisätä piiraan päälle muruseoksen, sen voi laittaa heti paistamisen alussa tai vähän uuniin laiton jälkeen. Tässä valittavaksi kolme ohjetta, minä tein nyt kuvan piiraisiin keskimmäisen muruseoksen
Muruseos 1
50 g margariinia
1 dl sokeria tai 1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria tai 1 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl vanilliinisokeria
Muruseos 2
70 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 tl vanilliinisokeria
Muruseos 3
70 g margariinia
1 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria tai ruokosokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria tai ruokosokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl vanilliinisokeria
Voit pehmittää margariinia ensin mikroaaltouunissa kannellisessa astiassa. Lisätessäsi jauhoja tai hiutaleita älä sekoita liikaa – seos ei saisi tulla tasaiseksi massaksi, vaan sen pitää jäädä murumaiseksi. Tarvittaessa voit lisätä jauhojen tai hiutaleiden määrää.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: