Lupasin leipoa Suomi 100 marenkeja noin sadan hengen Suomi 100 juhliin. Tiesin heti värimaailman ja tahdoin mustikan makua marenkeihin ja oikein ison runsaan muodon. Ongelmaksi muodostui mustikan violetti väri ja maun saaminen valkoiseen marenkiin. Kokeilin eri värjäysmenetelmiä ja eri makuyhdistelmiä - päädyin vaniljan ja mustikan liittoon. Suomen lipun sinisen värin tavoittelussa parhaaksi osoittautui Progelin Baby blue sävyn ja Navy bluen yhdistelmä, tummempaa sävyä laitoin vaan vähän. Valkoisen marenkimassan maustoin valkoisella mustikkatomusokerilla ja vanilliinisokerilla sekä vaniljasokerilla sekä sitruunanmehulla. Kokeilin vaniljauutetta ja sitruunahappoakin, mutta en pitänyt niistä tässä. Piparminttu sen sijaan koettiin hyväksi mustikan makuparina. Makuraatiini kuului lisäkseni perheenjäseniä. Siniseen raitaan laitoin valkoista marenkimassaa mustikkatomusokerilla, sinisiä pastavärejä sekä mustikkajauhetta. Kokeilin myös mustikkahilloa ja mustikanmakuista si