Siirry pääsisältöön

Tikkarikakku




Tikkarikakun pohja on 4 munan  sokerikakkupohja 70 prosentin ohjeella. Täytteenä on itse keitetty punaherukka-vadelmahillo ja valkosuklaamousse ilman liivatetta. Kakun keltaisessa alaosassa on sveitsiläinen marenkikreemi  caramel-maulla. Ruusupursotus on kerma- valkosuklaaseosta salted caramel maulla.

Kakku piti kuljettaa 250 km isänpäiväpöytään, joten laitoin muffinin pohjaosan päälle välilevyn ja sen tueksi alle muoviputket. Nonparelleja   ja muita koristeita en uskaltanut vielä laittaa.

Punaherukka-vadelmahillo

270 g marjoja
75 g  hillo- ja marmelaadisokeria

Laita jäiset marjat ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 3-5 minuuttia. Siirrä kattila kylmään veteen, jotta hillo jähmettyy.

Kakun täyte 

( josta osan käytin pursotuskermaan)
3 dl kermaa
275 g Philadelphia tuorejuustoa
1/2-1 dl sokeria
150-180 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria

Sulata valkosuklaa 30 sek. Kerrallaan miedolla teholla mikrossa. Sekoittele välillä.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto yhdessä  ja lisää vatkaamisen loppuvaiheesssa sula suklaa ja mausteet. Jatka vatkaamista, kunnes vatkainten kuviojälki säilyy  moussen pinnalla.Tein tästä kakun täytteen.

Kakun ruusupursotukseen vatkasin 3 dl kermaa ja  lisäsin vatkaten lopun täytemassan. Maustoin kermavaahdon salted carameljauheella ja sokerilla. Ruusupursotuksen alle kannattaa vetää murusuojaksi ja kiinnityspinnaksi ruusujen väristä kermavaahtoa ohut kerros. 


Jaa kakku osiin, levitä ohuesti hilloa ja sitten vaniljamoussea. Osaan pohjalevyistä laitoin lemon curdia hyvin ohuesti ja sitten valkosuklaamoussea.

Laitoin kakun puoliväliin välipohjan, jonka alla on marenkivoikreemi ja vaaleansininen​  kaulintamassakerros ja vähän maissitärkkelysjauhoa  sen alla. Kakku on tuettu mehupillien avulla alaosasta, ala- ja yläosia kiinnittää läpi kakun  menevä puutikku. Amerikan tuliaisena saadut tikkarit ovat mehupillien sisässä - luulenpa, että ne häviävät kakusta nopeasti lastenlasten suihin. Päälle voi lisätä nonparelleja ja tähtiä.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja