Tikkarikakun pohja on 4 munan sokerikakkupohja 70 prosentin ohjeella. Täytteenä on itse keitetty punaherukka-vadelmahillo ja valkosuklaamousse ilman liivatetta. Kakun keltaisessa alaosassa on sveitsiläinen marenkikreemi caramel-maulla. Ruusupursotus on kerma- valkosuklaaseosta salted caramel maulla.
Kakku piti kuljettaa 250 km isänpäiväpöytään, joten laitoin muffinin pohjaosan päälle välilevyn ja sen tueksi alle muoviputket. Nonparelleja ja muita koristeita en uskaltanut vielä laittaa.
Punaherukka-vadelmahillo
270 g marjoja
75 g hillo- ja marmelaadisokeria
75 g hillo- ja marmelaadisokeria
Laita jäiset marjat ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 3-5 minuuttia. Siirrä kattila kylmään veteen, jotta hillo jähmettyy.
Kakun täyte
( josta osan käytin pursotuskermaan)
3 dl kermaa
275 g Philadelphia tuorejuustoa
1/2-1 dl sokeria
150-180 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria
275 g Philadelphia tuorejuustoa
1/2-1 dl sokeria
150-180 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria
Sulata valkosuklaa 30 sek. Kerrallaan miedolla teholla mikrossa. Sekoittele välillä.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto yhdessä ja lisää vatkaamisen loppuvaiheesssa sula suklaa ja mausteet. Jatka vatkaamista, kunnes vatkainten kuviojälki säilyy moussen pinnalla.Tein tästä kakun täytteen.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto yhdessä ja lisää vatkaamisen loppuvaiheesssa sula suklaa ja mausteet. Jatka vatkaamista, kunnes vatkainten kuviojälki säilyy moussen pinnalla.Tein tästä kakun täytteen.
Kakun ruusupursotukseen vatkasin 3 dl kermaa ja lisäsin vatkaten lopun täytemassan. Maustoin kermavaahdon salted carameljauheella ja sokerilla. Ruusupursotuksen alle kannattaa vetää murusuojaksi ja kiinnityspinnaksi ruusujen väristä kermavaahtoa ohut kerros.
Jaa kakku osiin, levitä ohuesti hilloa ja sitten vaniljamoussea. Osaan pohjalevyistä laitoin lemon curdia hyvin ohuesti ja sitten valkosuklaamoussea.
Laitoin kakun puoliväliin välipohjan, jonka alla on marenkivoikreemi ja vaaleansininen kaulintamassakerros ja vähän maissitärkkelysjauhoa sen alla. Kakku on tuettu mehupillien avulla alaosasta, ala- ja yläosia kiinnittää läpi kakun menevä puutikku. Amerikan tuliaisena saadut tikkarit ovat mehupillien sisässä - luulenpa, että ne häviävät kakusta nopeasti lastenlasten suihin. Päälle voi lisätä nonparelleja ja tähtiä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: