Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuu, 2021.

Lime-valkosuklaa juustokakku ilman liivatetta - päällä kiilteessä on liivate

Tein lime-valkosuklaa juustokakun ilman liivatetta 20 sentin vuokaan. Mukailin K-ruoka ohjetta. Kirjoitan ohjeen myöhemmin blogiin Hehkuvan vihreän kiilteen tein limemehusta ja vedestä, lisäsin vihreää ja keltaista elintarvikeväriä. Koristekukat löytyivät omalta kasvimaalta.  Lime-valkosuklaa juustokakku ilman liivatetta Pohja 20 sentin irtopohjavuokaan tai alustan päälle irtoreunan sisälle 10 hengelle 150 g Kantolan Kultamurokeksejä 40 -50 g leipomismargariinia (jos käytät leipämargariinia, se ei koveta pohjamurua liikaa suurempanakaan määränä) Täyte 2 limen kuoriraaste 200 g valkosuklaata (Lidl tai Panda) 2 dl vispikermaa 360 g Philadelphia tuorejuustoa 4 rkl sokeria 2 tl vaniljasiirappia tai vähän vaniljaesanssia tai vanilliinisokeria 1 tl sitruunasiirappia tai 2 rkl sitruunan mehua tai limemehua 1 tl vanilliinisokeria Kiille 2 isoa Ewald - liivatelehteä (huom. tarkista liivatteen määrä käyttämästäsi pakkauksesta, hapollinen lime voi vaatia vähän suuremman määrän liivatetta kuin oh

Ihana raparperipiiras kauratoskalla ja monta muuta murupiiras ohjetta

Leivoin aiemmin lähes aina suurperheelle näitä peltipiirakoita, yleensä piirasvuoan ohjeen kaksinkertaistaminen riittää uunipellille tehtävään piirakkaan, mutta uunien koko vaihtelee, oli uunin leveys sitten 50 tai 60 cm, niin uunipeltien koossa on isojakin eroja. Kolminkertainen ohje voi tuoda liian paksun peltipiirakan, niin 2 - 2,5 x piirakkavuoan ohje on usein toimivin tapa suurentaa piirasvuokaohje uunipellille. Minulla on täällä linkissä vanha murupiirakan ohje, jossa on valittavana kolme pohjataikinaa - 2 sekoitettua pikataikinaa ja 1 munavaahtotaikina (vrt. sokerikakkupohja, pehmeä lopputulos) ja 3 erilaista muruseosta. Suosittelen näitä ohjeita. Ohje on  vuosikymmeniä työssänikin mukana seurannut, sitä ovat oppilaat vielä koulusta lähtemisen jälkeenkin kyselleet, voin siis suositella marjoilla tai raparperilla  tai omenoilla tehtäväksi. Tänään tein peltipiirakan murotaikinalla, jossa on runsaasti kananmunaa, tämän rakennetta voit verrata mehevään kuivakakkuun. Raparperipiira

Pitsa tai hapanjuuripitsa pitsa uunissa paistaen

Päivin päivän pitsapippalot aurinkoisella terassilla.  Jokainen valitsi itse täytteet pitsaansa. Tarjolla oli  *joko hiivataikinapohja tai hapanjuuripohja,  *täytteeksi joko tomaattikastike tai ranskankerma,  *savukinkkua, villisikaa, kebablihaa, kanaviiluja, pepperonia, ilmakuivattua kinkkua ja  *ananasta, artisokkaa, luumutomaatteja, siemenettömiä paprikoita, oliiveja, pepperonipaprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, herkkusieniä, parsaa, *fetaa, mozzarellaa ja Parmesanlastuja sekä rucolaa ja Mozzarellaraastetta sekä tuoreita yrttejä ja mausteita  - saattaahan olla, että tästä listasta on apua jollekin lukijalle :).   Meillä oli Päivin päivän pitsapippalot päivän myöhässä, koska pitsanpaistaja on jalkapallofani 😁ja piti sovittaa aikatauluja. Ihana ilta-aurinko lämmitti terassia ja pellettiuunin kanssa pitsoja paistaessa ei lämpöä puuttunut:) Tein osan pitsapohjista hiivalla yön yli kohottaen ja osan hapanjuurella

Raparperimarenkipiiras

Pohjataikina  28-30 cm vuokaan 150 g margariinia 1 dl sokeria 2 munaa ( tai 1 muna ja 2 keltuaista) 1/2 dl vaaleaa siirappia 1 1/2 dl perunajauhoja (maissitärkkelys ja ohrakas käy myös) 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 dl piimää tai kermaviiliä tai jogurttia tai ranskankermaa Sekoita vatkaimella pehmeä margariini ja sokeri, vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää kuivat aineet lastalla käsin sekoittaen vuorotellen piimän  kanssa. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan, levitä lastalla - voit muotoilla taikinasta myös reunat piiraaseen.  Raparperitäyte: (Myös omenaviipaleet raparperin tilalle tai  mansikkaraparperihilloke  käy) 500 g raparperia pestynä ja paloiteltuna 1 dl sokeria  tai fariinisokeria tai hillosokeria Lisää kattilan pohjalle aivan pieni tilkkanen vettä, raparperit ja sokeri ja kuumenna, kunnes raparperit ovat pehmeitä, mutta ne eivät saa hajota. Kuumentamisen voit tehdä mikrossakin kuvun alla. Hillosokerin kanssa r

Jogurttijäätelö, kevytjäätelö, vaniljajäätelö

Yritin keventää jäätelön ohjetta.... Jotta saisi syödä enemmän jäätelöä 😁😁😁😁. Laku-sitruunajäätelöön ja vanilja-Marianne jäätelöön laitoin tuorejuustoa 200-265 g, kermaa 4 dl, Luonto vaniljajogurttia 4 dl ja yhden purkin kondensoitua maitoa ja makuaineet. . Vaikutti oikein hyvältä ennen pakkaseen laittamista.  Kevyempi laku-sitruunajäätelö 200 g sitruunatuorejuustoa 3 rkl Mackays lemon curdia 1 rkl glukoosisiirappia - ei välttämätön keltaista elintarvikeväriä 5 dl Flora vispiä tai vispikermaa  1 tlk kondensoitua maitoa 4 dl Luonto vaniljajogurttia  1-2 rkl vaniljakreemijauhetta 2 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1/2-1 dl Kouvolan lakritsin lakritsakastiketta Vaniljajogurttijäätelö Mariannerouheella 265 g Philadelphia tuorejuustoa 1 rkl glukoosisiirappia - ei välttämätön 4 dl vispikermaa 1 tlk kondensoitua maitoa 4 dl Luonto vaniljajogurttia 3 rkl vaniljakreemijauhetta 2 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria 2tl vaniljasiirappia tai vähän vaniljaesanssia Mariannerouhetta tai hilloa tai Daj

Leivontakurssit, leivontakoulutus, kakkukurssit, kakunkoristeet, hapanjuurileivontakoulutus

Olethan huomannut blogini Leivontakurssit sivun , jonne päivitän verkkokoulutuksia ja myöhemmin myös lähiopetuskursseja entiseen tapaan. Alkavista kursseista tiedotan myös Päivi Leipoo facebook-sivulla ja @paivileipoo instagramissa. Kurssikyselyt, -toiveet ja ilmoittautumiset voit lähettää paivileipoo@gmail.com

Sitruuna-lakujäätelö ja vadelma-kinuskijäätelö

Sitruuna-lakujäätelö 200 g sitruunatuorejuustoa tai kreikkalaista jogurttia, jolloin lemoncurdia lisättävä 1-3 rkl lemon curdia 6 dl vispikermaa 1-2 tl glukoosisiirappia 1 tlk kondensoitua maitoa 1 dl lakritsikastiketta (Käytin Kouvolan lakritsin - maista kastikkeen maku, jos käytät eri merkkisiä tuotteita, mihin olet tottunut) vanilliinisokeria ja sokeria tarvittaessa maun mukaan 1-2 dl lakritsinpaloja  Hienonna veitsellä lakritsakarkkeja esim. Makulaku Markkinalaku  Vaahdota sähkövatkaimella tuorejuusto ja lemon curd tasaiseksi. Lisää lemon curdia varoen, sitä voit lisätä myöhemin makusi mukaan, se on ihanan kirpakkaa. Lisää vispikerma ja vaahdota niin, että vatkaimen jäljet jäävät näkyviin ja massa on puuromaisen paksua. Lisää glukoosisiirappi kondensoitu maito ja vatkaa ainekset sekaisin - teen kaiken tämän lisäilemällä aineksia yleiskoneen kulhoon, mutta onnistuu hyvin sähkövatkaimellakin. Käytän esim. kuvassa olevaa tuotetta.  Maista, lisää halutessasi vaniljasokeria tai sokeria.