Siirry pääsisältöön

Jogurttijäätelö, kevytjäätelö, vaniljajäätelö


Yritin keventää jäätelön ohjetta.... Jotta saisi syödä enemmän jäätelöä 😁😁😁😁. Laku-sitruunajäätelöön ja vanilja-Marianne jäätelöön laitoin tuorejuustoa 200-265 g, kermaa 4 dl, Luonto vaniljajogurttia 4 dl ja yhden purkin kondensoitua maitoa ja makuaineet. . Vaikutti oikein hyvältä ennen pakkaseen laittamista. 

Kevyempi laku-sitruunajäätelö


200 g sitruunatuorejuustoa
3 rkl Mackays lemon curdia
1 rkl glukoosisiirappia - ei välttämätön keltaista elintarvikeväriä
5 dl Flora vispiä tai vispikermaa 
1 tlk kondensoitua maitoa
4 dl Luonto vaniljajogurttia 
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 dl Kouvolan lakritsin lakritsakastiketta

Vaniljajogurttijäätelö Mariannerouheella


265 g Philadelphia tuorejuustoa
1 rkl glukoosisiirappia - ei välttämätön
4 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
4 dl Luonto vaniljajogurttia
3 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2tl vaniljasiirappia tai vähän vaniljaesanssia
Mariannerouhetta tai hilloa tai Dajm-rouhetta tai muuta makua- ei välttämätön 


Valmistusohje


Vatkaa tuorejuusto ja esim. desi kermaa tasaiseksi seokseksi - näin vältät tuorejuuston kokkareet. Voit laittaa mukaan elintarvikeväriä - tee mieluiten ilman. Glukoosisiirappi tekee jäätelöstä helpommin leikattavan,s e vaikuttaa rakenteeseen ja tuo vähän makuakin, mutta jäätelön voi tehdä ilmankin. 

Lisää loppu kerma ja vaahdota pehmeäksi vaahdoksi, jossa näkyy vatkaimen jäljet. Lisää muut aineet ja sekoita vatkaimella ne yhteen. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.  Lisäsin näihin jäätelöihin vaniljakreemijauhetta, joka antaa makua ja paksuntaa kermavaahtoa, sekään ei ole välttämätön jäätelön onnistumisen kannalta. Massan paksuudella ei ole merkitystä siihen, miten jäätelö jäätyy ja sulaessaan jäätelö on joka tapauksessa nestemäistä. 

Kaada jäätelömassaa pakasterasia puolilleen, lisää makuaineita esim. Laku kastiketta raitoina, sekoita cocktailtikulla vähän raitoja, tee kauniita kuvioita. Kaada loppu jäätelö rasiaan, päälle 
makuaineita ja koristeita halutessasi esim keksin muruja tai karkkia. Pakasta ja nauti ❤️



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja