Kesämarengit mansikka- ja punaherukkasiirapilla Halloweenmarengit Olen kirjoittanut aiemminkin blogissa marenkien onnistumiseen vaikuttavista asioista, mutta nyt olen löytänyt takuuvarman keinon saada kiinteä, hienosti pursottuva marenkimassa. Keino on helppo: kuumenna sokeria uunissa 180 asteessa hetken aikaa, niin kauan, että se tuntuu käteen lämpimältä. Lisää lämmin sokeri vähän kerrallaan vaahtoutuvaan valkuaiseen, niin se laittaa valkuaisten kypsymisen alkuun ja massasta tulee kestävää. Käytä Siro-sokeria 1/2 -1 dl yhtä valkuaista kohden. Kokeile eri tapoja maustaa marengit - karkkirouheet, makusiirapit, esanssit ja makutomusokerit käyvät. Jos käytät makutomua, lisää se vasta vatkaamisen loppuvaiheessa, tomusokeria en koskaan ole kuumentanut. Halloweenmarengit 3 kananmunan valkuaista 2 dl Siro-sokeria 1 tl sitruunan mehua 1tl vadelmamakusiirappia tai vadelmamehua 1 tl vaniljasokeria tai vanilliinisokeria Elintarvikevärejä Laita sokeri 180 asteiseen uu