Olen lukenut hatsapureista ja nyt pääsin K-ruoka Pirkan ohjetta kokeilemaan, eikä taatusti jää ainoaksi kerraksi, kun meillä tehdään näitä, olihan hyvää! Pakastimme osan ja emme kuitenkaan malttaneet pitää niitä pakasteessa kuin pari päivää, kun tuli jo syötyä nekin. Herkkua Georgiasta! -näitä kehui Villekin Haapasalokin kovasti.
Hatsapurit, 4 kpl
2dl Pirkka maitoa
1prk(200 g) turkkilaista jogurttia
15g hiivaa
1tl suolaa
8-9dl vehnäjauhoja
1rkl öljyä
Täyte
1pkt(200 g) fetajuustoa
1 ps( 250 g) mozzarellajuustoraastetta
3 kananmunan keltuaista tai 2 kananmunaa
Paistamiseen
öljyä
Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoseokseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan erissä, välillä lisää öljy ja sekoita hyvin, jotta taikinasta tulee sitkeä, mutta pehmeä.
Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia, painele kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä 40 minuuttia.
Valmista juustotäyte. Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä keskelle täytettä tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Paista leivät yksitellen molemmilta puolilta, kunnes leivät saavat ruskeita pilkkuja. Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista leipiä keskilämmöllä 3-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Laita leivät vielä 200 asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, jotta taikina kypsyy varmasti. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.
Vinkiksi- hatsapuri voi olla myös avonainen piiras, seuraavaksi kokeilen sellaisia, Yhteishyvän ohje täällä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: