Pääsiäiskakku 2018 appelsiinimoussella ja voikreemikukilla Pääsiäisen lähestyminen innosti minua kokeilemaan kauniita kevään värejä, voikreemikukkia ja linnunpesän rakentamista. Idea tuli yht'äkkiä ja se piti kiireellä yhtenä iltana toteuttaa muun leipomisen ohella. Pakasteesta löytyi kakkupohja. Voikreemikukkia olen tehnyt ja kurssittanut ennenkin, mutta Emma Ivanen kurssilla Confetissa opin taas muutaman uuden toimintatavan ja kokeiluinto oli siis päällä! Olen huomannut, että täytteet ja kakun kosteus ovat parhaimmillaan, kun saavat vetäytyä 1-2 yötä, tavallisesti teen kakkupohjan valmiiksi, seuraavan päivänä täytän ja seuraavana päivänä päällystän, koristelu saattaa siirtyä vielä päivällä. Sokerikakkupohja on pehmeä ja sille edullisempaa olisi yhden yön yli täytettynä säilyttäminen. Täytteiden maku muuttuu säilytyksen aikana eli on vähän erilainen täytteitä valmistaessa ja valmiissa kakussa, kun täytteen maku on saanut vetäytyä. Niinpä onkin hyvä kokeilla ja ma