Omenakakussa on paksu mehevä kerros täyteomenaa. Huomasin pakastimessa omenapusseja ja mieleeni tuli Tallinnan kahviloiden ihanat omenakakut, joissa täytettä on monta senttiä. Tuumasta toimeen. Kakun täytteessä maistuu ripaus pähkinää ja kanelia itävaltalaiseen tyyliin. Tämän kakun voi tarjota jäätelön, inkiväärillä maustetun kermavaahdon tai vatkattavan vaniljakastikkeen kera.
Omenakakku
Pohja ja päällinen
200 g margariini
1 dl sokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Sekoita sähkövatkaimella pehmeä (ei sulatettu!) margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Lisää puulastalla jauhot.
Voitele ja jauhota irtopohjakakkuvuoka tai korkea piirasvuoka. Painele taikina jauhojen kanssa ohuesti pohjalle ja reunoille ja kauli loput jauhojen kanssa pyöreäksi päällilevyksi.
Täyte
noin kilo omenalohkoja
100 g hasselpähkinärouhett
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
2 tl sitruunan mehua
1 tl kanelia
Sekoita täytteen aineet keskenään. Kuumenna mikrossa niin, että omenat pehmenevät. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan, tasoita ja laita päälle taikinakansi.Vedä terävällä veitsellä viivoja taikinakanteen. Paista kiertoilmauunissa ensin 200 asteessa noin 15 minuuttia ja sitten 30-40 minuuuttia 170 asteessa. Lopputuloksessa pinta on kauniin vaalean ruskea ja omenat haarukalla kokeillen pehmeitä. Jätä piiras jäähtymään, koska täyte on lämpimänä valuvaa, mutta kylmänä se kerrostuu paikoilleen.
Kuulostaa herkulliselta ja näyttää myös! :)
VastaaPoistaOmenoita tuli tänäkin vuonna niin paljon, että omenapiirakkaa on tultu tehtyä ja syötyä useamman kerran. Tavallinen piirakka tulee jo korvista ulos, joten päätinpä laittaa tämän ohjeen testiin. Nyt on torttu uunissa ja hyvältä ainakin vielä näyttää. Ja tuoksuu;)
VastaaPoistaKiva testailla uusia ohjeita!
Poista