Minä olen kirsikoiden ystävä ja heti, kun näin tämän mantelisen kirsikkapiiraan ohjeen, sitä piti kokeilla. Kakku-ja murotaikinoissa osan jauhoista voi korvata mantelijauholla, mutta tässä ohjeessa on käytetty mantelimassaa - se oli kiinnostavaa. Ohje on Kodin Kuvalehdestä 2/21. Ohjeessa on käytetty pakastekirsikoita, mutta minä sieppasin lusikalla kirsikoita itse keitetystä kirsikkahillosta. Manteli-kirsikkapiirakka ohje sopii 24-26 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään piirasvuokaan. Minulla on kuvassa 22 cm:n vuoka ja piirakasta tuli noin 4 cm paksu. 1 pkt (150 g) huoneenlämpöistä mantelimassaa 100 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 4 kananmunaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 2½ dl paloiteltuja kirsikoita tai pakastekirsikoita (2 tl kirsikkasiirappia tai tippa kirsikkaesanssia tai 1 rkl kirsikkalikööriä) Voitele vuoka margariinilla, halutessasi jauhota se. Jos käytät irtopohjaista kakkuvuokaa (22-24 cm) , pingota sen pohjaan leivin