Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuu, 2017.

Blogin kuva

Mustaherukkajuustokakku pehmeällä valkosuklaasydämellä, mirror glaze

Tallensin jokin aika sitten kokeivltaviin ohjeisiin Taikinatassun Mustaherukkajuustokakun valkosuklaasydämellä ja nytpä sen sitten toteutin omana versionani. En käyttänyt lainkaan liivatetta valkosuklaasydämessä ja se olikin aivan ihanan pehmeä ja makoinen. Toki yhden liivatteen voi laittaa tai sitten lisätä suklaan määrää 50 g tähän alla olevaan ohjeeseen, jos tahtoo jämäkämmän sydämen kakkuun. Tein kaksi 16 cm:n kakkua irtopohjavuokiin, minun ohjeeni on siis kahta pikkukakkua varten, mutta voit hyvin käyttää sitä yhden suuremman 24-26 senttisen juustokakun valmistamiseen.  Mustaherukkajuustokakku valkosuklaasydämellä Pohja: 140 g kaurakeksejä 50 g margariinia Valkosuklaatäyte: (1 liivatelehti) 3 dl vispikermaa 2 tl vaniljasokeria 200 -250 g valkosuklaata (käytin 200 g) 200 -300 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin 200 g Philadelphia juustoa, se on tukevaa eikä vaadi liivatetta, koska juusto jähmettyy kylmässä) Mustaherukkatäy

Kaurajuustoteeleipä

Paljon ihmisiä mökillä ja leipä loppui? Ei hätää, kaurahiutaleita ja hiivaleipävehnäjauhoja on -niistä syntyy pikaisesti leipää. Pikataikinassa kakki aineet sekoitetaan keskenään varoen liiallista sekoittamista, koska se sitkistää taikinan.

Kirsikkapiiras

Leivoin kirsikkapiirakan mamman marjatortun ohjeella. Kermaviilin tilalle tuli vaniljan makuista kermarahkaa ja kermaa - hyydytin ne keltuaisilla, joita oli macaronsseista jäänyt. Ja itse asiassa korvasin murotaikinan kananmunatkin keltuaisilla. Olipa ihana vaniljan maku kirsikoiden pohjana.

Suklaa-suolakinuskijäätelö

Ohje löytyy täältä . Suklaan käytin paloiteltua Geishaa. Maistoimme tätäkin jäätelöä, tuo kaakao oli vähän laimean makuinen, ehkä sulatettu suklaa sekoitettuna kermavaahtoon vatkauksen aikana tai esim dominokeksimuru sopisi tähän lisänä hyvin. Toinen resepti on Soppa365v sivulla.: Helppo suolakinuski-suklaajäätelö Ainekset sekoitetaan helposti sähkövatkaimella ja pakastetaan. www.soppa365.fi

Raparperi-mansikka-kinuskijäätelö

Tein tänään Kodin Kuvalehden ohjeella jäätelöä. Käytin jääkaapista loput tuorejuustot ja kermat. Jäätelöni on laktoositonta muilta osin, paitsi kondensoitu maito! Ohje: 1 prk kondensoitua maitoa 250 g tuorejuustoa 2 1/2 dl vispifloraa tai vispikermaa  Vatkaa kaikki aineet yhteen, mausta vaniljasokerilla ja kaada pakastusrasiaan. Tämä saa jäädä pehmeäksi vaahdoksi. Väliin valmista kinuskikastiketta, minä laitoin myös hillosokerilla keittämääni mansikkaraparperihilloa, (ohje pakkauksessa, käytin viimeiset pakastemansikat ja tuoretta raparperia paloiteltuna) jonka jäähtyneenä soseutin sauvasekoittimella. Pakasta. Vähän kirpakan makuinen hillo maistui tosi ihanalta tässä jäätelössä!

Rippijuhlakakku

Karamellin ja limekeyn makuisella marenkituorejuustokreemillä päällystetyssä kakussa ihana mansikkamousse ja raikas lemoncurd-valkosuklaamousse sisällä. Koristeet sokerimassasta, paitsi kukkamassasta tehdyt langoitetut sinivaleunikot ja macaronssit. Ohje alla. Kakkupohja  26 sentin pohja tilattiin kolmellekymmenelle, mutta koska kakusta tuli 10-11 cm korkea, se mielestäni varmasti riittäisi useammalle henkilölle silloin kun muutakin on tarjolla. 26 cm :n kakkupohja 70 %:n ohjeella -  siis punnitse munat, munien painosta 70 % sokeria ja jauhoja 70 % munien painosta - jauhoista noin kolmasosa perunajauhoa, muu vehnäjauhoa. Leivoin kakkupohjan ilman leivinjauhetta ja niin aion tehdä jatkossakin sokerikakkupohjat- tulee niin tasainen ja hieno kakkupohja, kunhan vatkaa pitkään munia ja sokeria ja lisää jauhot sihdin läpi varovasti kaapimella tai puulastalla nostellen. Paistoin kakun 175 asteen lämmössä kiertoilmauunissa - olisi riittänyt 170 astetta, koska väh

Valkosuklaa-mustikkakakku ruispohjalla

Stinan tekemä ihana mustikkakakku, ohje alla Valkosuklaa-mustikkakakku ruispohjalla Pohja100g margariinia ½ dl sokeria 2 ½ dl ruisjauhoja Sekoita monitoimikoneen leikkuuterällä kylmä margariini, sokeri ja jauhot keskenään. Voitele 16cm irtopohjavuoka, painele seos leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Irrota vuoan reuna pohjan jäähdyttyä. Täyte 2,5 dl vispikermaa 100g maustamatonta tuorejuustoa 125g maitorahkaa 2rkl sokeria 100g valkosuklaata 2,5 Meiran isoa liivatelehteä tai 3,5 tavallista liivatelehteä 2 rkl sitruunamehua (jäisiä) mustikoita Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma, lisää rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa ja vatkaa seokseen, tarkista maku. Kiehauta sitruunamehu, sulata siihen liivatelehdet ja lisää vatkaten seokseen. Voitele ja tomusokeroi irtopohjavuoan reuna. Levitä puolet täytteestä jäähtyneen pohjan päälle irtopohjavuokaan. Lisää mustikkakerros. Kaada loput täytteestä mustikoiden p

Aurinkoista Päivin päivää

Mukavaa Päivin päivää! Kuva Perinnepata instagramista kuvaajan luvalla yhteistyössä Paivileipoo blogin kanssa Päivi-leivos is ready! Not too sweet but very fresh with very Finnish bilberries. #suomi100 #baking #cakes #Bilberry #blueberry #daisy #forager #wildfood recipe by #paivileipoo @paivileipoo with few modifications By this Päivi. Henkilön Päivi Lehtonen (@perinnepata) jakama julkaisu 16. 06ta 2017 klo 1.07 PDT  Minulla onkin paljon Päivi-nimisiä tuttuja - sattumoisin olemme monet melko saman ikäisiä, olemme osa Suomen historiaa :). Turussa ovat Päivit tänään viettämässä yhteistä Päivin-päivää, johon kuuluu lenkkeilyä Aurajoen tuntumassa, Päivi - leivos ja ihanat Päivihuivit ja mitähän vielä muuta! Turun tapahtuman nettisivu löytyy täältä  . Turun Päivin päivä 2017 tapahtumaan suunnittelin tapahtuman valmistelijoiden pyynnöstä Päivi leivoksen, josta oli toivomuksen mukaan kaksi versiota: keltainen aurinkoinen passion leivos ja Suomi 100 teemaan liittyv

Raparperimurupiiras

Minulla oli jääkaapissa ylimääräisenä sitruunarahkaa (voisi olla myös tavallista rahkaa tai vaniljarahkaa), jossa päiväys vähän vanhaa ja kananmunan keltuaisia oli vaikka kuinka paljon, päätinkin sitten hukuttaa niitä raparperipiirakkaan. tein raparperipiirakan Helenan Hellan hyvällä ohjeella , vähän muunnellen ja lisäillen näitä omia aineksiani. Munavaahtoleivonnaisissa 2 keltuaista korvaa yhden kananmunan, mutta hyvä munavaahto kyllä vaatii valkuaisiakin, joten vain osan munista voi korvata keltuaisilla. Murotaikinoissa- pikkuleivissä ja piirakan pohjissa keltuainen sopii hyvin korvaamaan kananmunaa. Voiteluun ja lettuihin ja vohveleihin käy myös pelkkä keltuainen ja keltuaisista voi tehdä curdia, ohjeita esim täällä.  Munasokerivaahtotaikina tuo kuohkean lopputuloksen, kun huoneenlämpöisiin kananmuniin vatkataan ilmaa kunnolla joukkoon. Lisätessä muita aineksia, kannattaa margariinia ja nestettä lisätä vuorotellen jauhojen kanssa, jotta nesteet eivät jää piiloon taikin

Tuulihatut - joutsentuulihatut

Tekstin alkuosaa korjattu 5/22 .  Leivoimme töissä tuulihattuja, joten pitihän kotonakin pitkästä aikaa tehdä, ennen nämä olivatkin usein juhlapöydissämme esillä. Tuulihattutaikinasta voi tehdä pieniä cocktailpaloja, vähän suurempia kahvipöydän herkkuja tai tuulihatturenkaan tai joutsenia.  Ohjeen voit tehdä gluteenittomana esim. Semperin Fin Mixillä - kiitos vinkin antaneelle leipurille!  Tuulihattutaikinaa voi lusikoida pellille 2 lusikalla, mutta kauniimpi tulos tulee pursottamalla. Huomaa pursottaessasi, että tuulihattu lähes kaksinkertaistuu uunissa. Tähtitylla sopii hyvin tuulihattujen pursotukseen, mutta kaulaa varten on varattava pyöreä tylla noin 3 mmm:n aukolla. Kolleegani Ira neuvoi tekemään tuon kaulaosan oikein pienellä  pursotusreiällä ja taikinaan voi kaulaa pursottaessa lisätä vähän kananmunaa, jolloin taikina löystyy, eikä turpoa niin paljon uunissa. Pursottamisen jälkeen voi vielä vetää cocktailtikulla nokkaa joutsenelle. Paljon kiitoksia neuvoista <3 <3, pienet

Macaronssien täytteet

Macaronssien täytteet -       Kokoan tähän täytteitä, joita itse olen käyttänyt, kiva olisi, jos kommenteissa kertoisitte lisää vaihtoehtoja! Tänään tein ensimmäistä kertaa rparpericurdia ja ihastuin sen makuun tuorejuustotäytteeseen yhdistettynä - ohje alla. Tomusokerista osan esim. puolet voi korvata makutomusokereilla esim. kaupassa myytävä mansikkatomusokeri ja kaakaotomusokeri ovat hyvän makuisia. Karamellisiirapilla ja pienellä sormisuolalisäyksellä saat suolaisen kinuskin maun täytteeseen. Makutomusokerit mm. Sugar and Crumbs merkkiset, verkkomyymälöistä tai joidenkin Citymarket myymälöiden valikoimista ovat hyviä maultaan. Pursotan täytteen aina pienellä pursotinpussilla, päähän leikkaan aukon, en käytä tyllaa - nopeaa ja siistiä hommaa niin.  Huomasin muuten tänään osan pakastetuista macaronsseista pehmenneen - olisko syynä Philadelhia tuorejuustotäyte? Kermavaahto ja tuorejuusto pehmentävät macaronssin nopeasti, voikreemi ja marenkivoikreemi toimii hyvin pakasteen k