Macaronssien täytteet
- Kokoan tähän täytteitä, joita itse olen käyttänyt, kiva olisi, jos kommenteissa kertoisitte lisää vaihtoehtoja! Tänään tein ensimmäistä kertaa rparpericurdia ja ihastuin sen makuun tuorejuustotäytteeseen yhdistettynä - ohje alla.Tomusokerista osan esim. puolet voi korvata makutomusokereilla esim. kaupassa myytävä mansikkatomusokeri ja
kaakaotomusokeri ovat hyvän makuisia. Karamellisiirapilla ja pienellä
sormisuolalisäyksellä saat suolaisen kinuskin maun täytteeseen. Makutomusokerit mm. Sugar and Crumbs merkkiset, verkkomyymälöistä tai joidenkin Citymarket myymälöiden valikoimista ovat hyviä
maultaan.
Pursotan täytteen aina pienellä pursotinpussilla, päähän leikkaan aukon, en käytä tyllaa - nopeaa ja siistiä hommaa niin.
Pursotan täytteen aina pienellä pursotinpussilla, päähän leikkaan aukon, en käytä tyllaa - nopeaa ja siistiä hommaa niin.
Huomasin muuten tänään osan pakastetuista macaronsseista pehmenneen - olisko syynä Philadelhia tuorejuustotäyte? Kermavaahto ja tuorejuusto pehmentävät macaronssin nopeasti, voikreemi ja marenkivoikreemi toimii hyvin pakasteen kauttakin. Philadelphia tuorejuusto ei kestä pakastamista, mutta sen pakastaminen onnistuu kyllä marenkivoikreemiin tai voikreemiin sekoitettuna. En siis suosittele ensimmäistä täytettä pakastettaviin macaronsseihin.
Ystäväni kertoikin, että on pakastanut ranskalaisen tyylin kuoria selllaisenaan, eikä ne pehmene pakastimessa. Minä taas pakastan macaronssit iana täytteen kanssa, eikä ole koskaan pehmennyt, joten syynä tuorejuustotäyute tässä alla. on hyvän makuista, mutta parempi käyttää nopeasti syötäviin macaronsseihin.
Ystäväni kertoikin, että on pakastanut ranskalaisen tyylin kuoria selllaisenaan, eikä ne pehmene pakastimessa. Minä taas pakastan macaronssit iana täytteen kanssa, eikä ole koskaan pehmennyt, joten syynä tuorejuustotäyute tässä alla. on hyvän makuista, mutta parempi käyttää nopeasti syötäviin macaronsseihin.
-
Tuorejuustotäyte
100 g Philadelphia tuorejuustoa tai maustettua tuorejuustoa
100 g tomusokeria
Elintarvikeväriä pastamaista
tai tomua
Makuaineita esim suklaata sulatettuna, curdia (ohjeet alla) tai
esansseja, vahvaa mehua tai makusiirappia tai marjasosetta tai hilloa, valmista
kinuskikastiketta tai vanilja sokeria tai Mariannecrushia tai turkinpippuria tai
tuoreita marjoja tai hedelmiä kuutioituna – kiteet hankaloittavat täytteen
pursotusta, tyllassa oltava suurempi aukko
-
Tarvittaessa voi lisätä 2 tl
vaniljakreemijauhetta tukevoittamaan massaa
Vatkaa tuorejuustoa ja tomusokeri yhteen, lisää muut aineet
maistellen.
Voikreemi
tuorejuustolla
100 g margariinia
100 g tomusokeria
100 g Philadelphia tuorejuustoa
Väri- ja makuaineita kuten yllä
-
Vaahdota sähkövatkaimella kaikki aineet sekaisin
Mustaherukkavalkosuklaatäyte
100 g valkosuklaata
60 g mustaherukkaa (tai vadelmasosetta tai mansikkasosetta)
2 rkl kermaa
Kiehauta sose ja kerma, kaada suklaapalojen päälle
posliinikulhoon, jossa lämpö säilyy. Anna olla hetken aikaa, sekoita ja
jäähdytä kylmässä ennen kuin pursotat täytteen
Yleensä minulla on pakastimessa kakuista jäänyttä italialaista
tai sveitsiläistä marenkia, jonka teen laktoosittomasta Sunnuntaista. Sulatan
sen joko jääkaapissa tai miedolla lämmöllä mikrossa, lisään siihen makuaineita
ja tuorejuustoa – se on paras täyte mielestäni. Tässä alla italialaisen
marengin ohje.
Italialainen marenkivoikreemitäyte
100 g sokeria
0,3 dl vettä
2 valkuaista
150-200 g Sunnuntaimargariinia
+ 100 – 200 g tuorejuustoa Philadelphia
+ makuaineita ja elintarvikeväriä (nesteen lisäys ja lämpötilaerot
helposti juoksettavat marenkimassan)
Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 110 asteeseen, jolloin se
lusikasta valuttaen tippuu nauhamaisesti – parasta mitata kuitenkin
lämpötilamittarilla. Älä sekoita seosta kuumentamisen aikana. Kun sokeriseos on
hetken kiehunut, laita munanvalkuaiset vatkautumaan yleiskoneeseen ( ei
pisaraakaan vettä tai keltuaista). Kun valkuainen muodostaa pehmeitä huippuja,
alkaa vaahtoutumaan selvästi, kaada sokeriliemi nauhamaisesti joukkoon ja
vatkaa samaan aikaan.
Vatkaa, kunnes valkuaismassa jäähtyy kädenlämpöiseksi. Lisää sitten nokare kerrallaan
huoneenlämpöinen Sunnuntaimargariini ja jatka vatkaamista – jos lisäät margariinin
liian kuumaan massaan ei kokemukseni mukaan marenkivoikreemi jähmety edes
pakastimessa.
Vaahdota tuorejuusto niin, ettei siinä ole kokkareita. Lisää
väri ja tuorejuustoa sekä makuaineita – jos massa tässä vaiheessa juoksettuu,
voit yrittää lisätä tuorejuuston määrää, se on auttanut, mutta itselläni tuo
juoksettuminen on tapahtunut vain pari kertaa, vaikka olen todella usein tätä
tehnyt.
Italialaiseen marenkivoikreemiin voi lisätä kaikkia
makuaineita mitä yllä olen luetellut, lisäksi kaakaojauhetta, pähkinöitä, myös
pistaasipähkinöitä ym.
Olen käyttänyt makuina kaupan valmista lemon curdia ja
limecurdia sekä vadelmacurdia. Itse näitä voi myös tehdä, ohjeet alla. Ja
kannattaakin tehdä, sillä näihin saa hukutettua keltuaisia, joita jää
macaronsseja tehdessä. Curdit voi säilyttää jääkaapissa viikon pari tai sitten
ne voi hyvin pakastaa ja säilyttää pari kolme kuukautta pakastimessa.
Mamman leivontanurkan lemon curd
2
sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua (olen käyttänyt kaupan valmista sitruunan mehua, sopii myös hedelmästä puserrettu)
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita ( maidottoman saat käyttämällä maidotonta Floraa )
Pese oikein hyvin kuumalla vedellä sitruunat, kuoressa on paljon vieraita aineita. Raasta sitruunoiden kuori – ei valkoista osaa, se on karvasta - ja purista 1 desilitra mehua. Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.
1 dl sitruunamehua (olen käyttänyt kaupan valmista sitruunan mehua, sopii myös hedelmästä puserrettu)
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita ( maidottoman saat käyttämällä maidotonta Floraa )
Pese oikein hyvin kuumalla vedellä sitruunat, kuoressa on paljon vieraita aineita. Raasta sitruunoiden kuori – ei valkoista osaa, se on karvasta - ja purista 1 desilitra mehua. Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.
Kuumenna seosta koko ajan vispilällä
sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka
keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho
kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke paksunee ja muuttuu
vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on
tasainen. Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin
jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Raparpericurd (tatakeittionelamaa blogista)
3-5
raparperin vartta, pieni tilkka vettä
1
½ dl hillosokeria
3
keltuaista
50
g margariinia
Pese
ja pilko raparperit. Keitä niitä yhdessä hillosokerin kanssa sekoitellen,
kunnes rparperit pehmenevät kunnolla. Laita keltuaiset muovikulhoon ja lisää
vähän kuumaan raparperilientä niiden päälle sekoittaen samalla voimakkaasti.
Lisää seos raparperihilloon ja sekoittele kunnolla ja keittele miedolla
levyllä, kunnes curdi paksunee selvästi – tämä vei aikaa. Voimakas
sekoittaminen estää kananmunan hyytymisen rihmoiksi, toisin sanoen muna ei saa paistua
curdin joukkoon. Lisää lopuksi margariini kiiltoa antamaan. Purkita ja jätä
jähmettymään kylmään.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: