Blogissani on kaksi tavallisinta Runebergin torttuohjetta , joita olen leiponut vuosikymmeniä. En kostuta niitä, enkä käytä nykyään enää karvasmanteliöljyä sen mausta johtuen, mutta toisaalta on keskusteltu myös, ettei se ole terveyden kannalta hyväksi ja eipä sitä kaikista kaupoistakaan enää saa. Useat leipomotkin jättävät nykyään karvasmanteliöljyn pois Runebergin tortuista. Runebergin tortuista kerrontaa oli myös uutislähetyksessä, lue täältä . Runebergin kääretorttu on minulle uusi asia - ja kokeiltavahan se oli. Käytin K-ruoka ohjetta pienin muutoksin. Kääretortusta tuli ihanan mehevä, mantelin maku ja rouheinen suutuntuma ovat esillä. Torttu on kostea, joten vuorokautta kauempaa sitä ei kannata säilyttää - mielestäni maku oli parhaimmillaan tuoreena ja jäähdytettynä. Runebergin kääretorttu Pohja 4 kananmunaa 1 1/2dl sokeria 1dl mantelijauhetta 1/2dl perunajauhoja 1-2 tl kanelia 1tl leivinjauhetta 1/4 tl kardemummaa 1dl mantelirouhetta tippa man