Siirry pääsisältöön

Ruokavalokuvauksen kurssilla Kotkan Wellamossa


Olin eilen huippuhyvässä opetuksessa ruokakuvauksen kurssilla Kotkan Wellamossa. Kauniit värit, asetelmat, valon vaihtelut, ihanat leivonnaiset toivat paljon iloa ja onnea päivääni. Värit ovat minulle aina olleet tärkeitä, mutta nyt sain tietää, miten värit toimivat ruokien taustana ja tehosteena ja mikä merkitys on valolla kuvissa ja miten sitä voidaan säädellä.
Kuvasin vain kännykälläni, se näkyy kuvieni laadussa - useimmilla oli kurssilla mukana järjestelmäkamera. Toisaalta kurssin opettaja totesi, että uusilla kännykkäkameroillakin yltää hyvään kuvan laatuun ja kuvankäsittelyohjelmilla voi kuvaa vielä parantaa. Kurssilla oli sekä valokuvauksen ammattilaisia että harrastajia sekä ruoka- että puutarha-alan bloggareita.
Kurssin opettajina toimivat Kätlin Linski ja Sofia Tietäväinen. Kätlin on ammatiltaan kondiittori, hän työskentelee Helsingissä. Hän opasti makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien koristelussa. Sofian on venäläistaustainen ruokakuvaaja, joka työskentelee Portugalissa, Suomessa ja Venäjällä. Hän voitti juuri 5 Foodelia Awards 2016 -valokuvakilpailun. Lisää Sonjan upeita kuvia löydät https://www.instagram.com/sonjatyt/  Toivon, että Sofia voisi pitää useampia kursseja ja useampi bloggaaj voisi päästä osalliseksi näin hvyästä opetuksesta.

Kuvat tässä ovat minun ottamiani Honor 8 kännykällä, asetelmat taitavan opettajan työtä.

I had a wonderful day in Wellamo in Kotka, where the famous photographer Sofia Tietäväinen taught us how to take beautiful photos of cakes and desserts. I learnt so much - although I had only my mobile phone for photographing - others had cameras. Settings in these photos has done Sofia and the cake is by Kätlin. Thank you so much Sofia and Kätlin!


















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...