Olin eilen huippuhyvässä opetuksessa ruokakuvauksen kurssilla Kotkan Wellamossa. Kauniit värit, asetelmat, valon vaihtelut, ihanat leivonnaiset toivat paljon iloa ja onnea päivääni. Värit ovat minulle aina olleet tärkeitä, mutta nyt sain tietää, miten värit toimivat ruokien taustana ja tehosteena ja mikä merkitys on valolla kuvissa ja miten sitä voidaan säädellä.
Kuvasin vain kännykälläni, se näkyy kuvieni laadussa - useimmilla oli kurssilla mukana järjestelmäkamera. Toisaalta kurssin opettaja totesi, että uusilla kännykkäkameroillakin yltää hyvään kuvan laatuun ja kuvankäsittelyohjelmilla voi kuvaa vielä parantaa. Kurssilla oli sekä valokuvauksen ammattilaisia että harrastajia sekä ruoka- että puutarha-alan bloggareita.
Kurssin opettajina toimivat Kätlin Linski ja Sofia Tietäväinen. Kätlin on ammatiltaan kondiittori, hän työskentelee Helsingissä. Hän opasti makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien koristelussa. Sofian on venäläistaustainen ruokakuvaaja, joka työskentelee Portugalissa, Suomessa ja Venäjällä. Hän voitti juuri 5 Foodelia Awards 2016 -valokuvakilpailun. Lisää Sonjan upeita kuvia löydät https://www.instagram.com/sonjatyt/ Toivon, että Sofia voisi pitää useampia kursseja ja useampi bloggaaj voisi päästä osalliseksi näin hvyästä opetuksesta.
Kuvat tässä ovat minun ottamiani Honor 8 kännykällä, asetelmat taitavan opettajan työtä.
I had a wonderful day in Wellamo in Kotka, where the famous photographer Sofia Tietäväinen taught us how to take beautiful photos of cakes and desserts. I learnt so much - although I had only my mobile phone for photographing - others had cameras. Settings in these photos has done Sofia and the cake is by Kätlin. Thank you so much Sofia and Kätlin!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: