Siirry pääsisältöön

Ruokavalokuvauksen kurssilla Kotkan Wellamossa


Olin eilen huippuhyvässä opetuksessa ruokakuvauksen kurssilla Kotkan Wellamossa. Kauniit värit, asetelmat, valon vaihtelut, ihanat leivonnaiset toivat paljon iloa ja onnea päivääni. Värit ovat minulle aina olleet tärkeitä, mutta nyt sain tietää, miten värit toimivat ruokien taustana ja tehosteena ja mikä merkitys on valolla kuvissa ja miten sitä voidaan säädellä.
Kuvasin vain kännykälläni, se näkyy kuvieni laadussa - useimmilla oli kurssilla mukana järjestelmäkamera. Toisaalta kurssin opettaja totesi, että uusilla kännykkäkameroillakin yltää hyvään kuvan laatuun ja kuvankäsittelyohjelmilla voi kuvaa vielä parantaa. Kurssilla oli sekä valokuvauksen ammattilaisia että harrastajia sekä ruoka- että puutarha-alan bloggareita.
Kurssin opettajina toimivat Kätlin Linski ja Sofia Tietäväinen. Kätlin on ammatiltaan kondiittori, hän työskentelee Helsingissä. Hän opasti makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien koristelussa. Sofian on venäläistaustainen ruokakuvaaja, joka työskentelee Portugalissa, Suomessa ja Venäjällä. Hän voitti juuri 5 Foodelia Awards 2016 -valokuvakilpailun. Lisää Sonjan upeita kuvia löydät https://www.instagram.com/sonjatyt/  Toivon, että Sofia voisi pitää useampia kursseja ja useampi bloggaaj voisi päästä osalliseksi näin hvyästä opetuksesta.

Kuvat tässä ovat minun ottamiani Honor 8 kännykällä, asetelmat taitavan opettajan työtä.

I had a wonderful day in Wellamo in Kotka, where the famous photographer Sofia Tietäväinen taught us how to take beautiful photos of cakes and desserts. I learnt so much - although I had only my mobile phone for photographing - others had cameras. Settings in these photos has done Sofia and the cake is by Kätlin. Thank you so much Sofia and Kätlin!


















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...