VOITAIKINAT – piiraspohjiin, pasteijoihin, joulutorttuihin Käytä voitaikinaan joko voita tai margariinia. Voi antaa taikinaan hyvän maun, mutta leivontamargariini on helpompaa käsitellä. Molemmat käyvät. Sekoita taikinaa vain sen verran että neste ja rasva sitoutuvat jauhoihin. Älä vaivaa turhaan, jottei sitkoa muodostuisi liikaa. Anna taikinan levähtää viileässä ennen leivontaa. SEKOITETTU VOITAIKINA • 250 g leivontamargariinia tai voita • 4 dl vehnäjauhoja • n. 1 1/2 dl vettä tai perunasosetta tai kermaviiliä tai rahkaa tai kermaa Mittaa jauhot ja margariini kulhoon. Sekoita murumaiseksi. (monitoimikone ja leikkuuterä) Kaada muruseokseen kylmä vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja nosta kylmään kovettumaan. TAI mittaa jauhot ja margariini kulhoon ja nypi sormin murumaiseksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen ja nosta taikina kylmään kovettumaan hetkeksi. Leivo haluttuun muotoon. Voitele leivonnaiset munalla ja paista 225 - 250 asteessa 15 - 20 min. KAAVILOITU VOITA