Elokuulta alkaa omenien satokausi puutarhassa ja samalla ihanien opmenaleivonnaisten aika. Omenaleivonnaisia n eri maissa erilaisia, Amerikassa Apple pie, jossa omenat ovat kahden taikinan välissä, Ranskassa Tarte tatin, jossa omenat ovat pohjalla, saksalaisilla on omenat Omenastruudelirullassa. Me suomalaiset teemme omenapiirakkaa, jossa omenat ovat päällä tai retroleivonnaisena keikauskakkua, jossa omenat ovat alimmaisena, mutta kun kakku keikautetaan ylösalaisin, ne ovatkin päällä. Norjalaisessa omenakakussa vuokaan laitetaan ensin taikinaa, sitten omenat, sitten taas taikinaa. Venäläisessä Sharlotkassa omenia on kakku täysi. Tämä Sharlotka on hyvin yksinkertainen tehdä - vuoka puolilleen omenakuutioita tai ohuita viipaleita ja sokerikakkutaikina päälle, useissa ohjeissa sokerikakkutaikinaan on lisätty voisulaa, niin myös tässä. Kakkutaikina kohoaa hyvin ja tasaisesti ilman leivinjauhetta, kunhan munavaahto on vatkattu hyvin, jauhot lisätään ilmavasti lastalla nostellen ja kakku p