Olen kokeillut paljon erilaisia pitsapohjia, niin kirjoitti myös Kotitalosta blogin kirjoittaja tehneensä. Hän kehui tätä Pastanjauhantaa– blogin pitsapohjaa erityisen rapeaksi ja on se niin kummallista, että vaikka pitsapohjan ainekset vaihtelevat vain vähän, niin lopputulos voi olla aivan erilainen. Pastanjauhantaa blogista löytyy myös vaivaamattoman pitsapohjan ohje. Opetan työssni pitsapohjan valmistuksen niin, että taikinasta tehdään pehmeä pallo, joka juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista- pohja on helppo kaulia ohueksi ja siitä saadaan pehmeä ja ohut lopputulos. Tässä ohjeessa asia tehdään aivan toisin: taikina väännetään tosi sitkeäksi yleiskoneella ja jauhoja käytetään melko paljon - ja lopputulos on rapea, ohut pohja, josta voi leikata paloja ja syödä pitsaa kädestä, kuten Rooman tunnetuimmassa pitseriassakin tehdään. Erikoista oli, että näin siellä Roomassa ihmisten tilaavan alkupaloiksi pelkkää paistettua rapeaa pitsan pohjaa.. ja sitä tuli lähes joka pöytään!