Suolaiset
lohikakut ovat kahvipöydän herkkua ja loppuvat pöydästä aina makeita
tarjottavia nopeammin. Tein tähän lohimoussekakkuun pohja saaristolaisleivästä
ja koristeeksi punasipulikukan, sitä kokeilin ensimmäistä kertaa. Punasipulikukan ohjeen löydät täältä Makulehdestä. Ja tuo saaristolaisleipäpohja on tosi maukas ja pehmeä!
Lohimoussekakku
Pohja
300 g
saaristolaisleipää
100 g
leipämargariinia tai leivontamargariinia
Hienonna
leipä monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon margariini. Voitele reunavuoan
reunat öljyllä tai laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat
öljyllä. Painele massa reunavuoan pohjalle jauhojen avulla.
Täyte
2
liivatelehteä ja 2 rkl kiehuvaa vettä
75-150 g
kylmäsavulohta
1 rasia
savulohipiparjuurijuustoa ja 1 purkki kermaviiliä
TAI 2 rasiaa makutuorejuustoa,
jolloin 1 liivatelehti riittää
¼ dl pakastetilliä
hienonnettuna
ripaus
sitruunapippuria
2 tl
sitruunanmehua
Pilko kala
pieniksi paloiksi. Pehmitä liivate kylmässä vedessä muutaman minuutin ajan ja
purista se kuivaksi, liuota kiehuvaan veteen, anna hetki jäähtyä. Vatkaa
tuorejuusto ja kermaviili tasaiseksi massaksi, lisää mausteet ja liivateseos ja
lopuksi kala. Maista ja mausta vielä, jos tarpeen. Levitä seos vuokaan pohjan
päälle ja hyydytä muutama tunti jääkaapissa tai hetki pakasteessa. Irrota
vuoasta ja koristele – mielellään seuraavana päivänä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: