Miten ihania ovatkaan syksyn juuresten värit ja maut - niin ruoka-annoksissa kuin kasvispiiraissa. Paahtamalla uunissa maut voimistuvat. Olen erityisesti punajuurten ystävä, punajuuri on tärkeä raaka-aine myös jouluruokia tehdessäni. Punajuuren makuun sopivat niin vahvat kuin miedommat juustot, rosmariini, timjami, basilika ja pähkinät, paahdetut siemenet. Kaikkia näitä voit käyttää myös piirakoissa. Olen kirjoittanut suolaisten piirakoiden pohjataikinoista täällä - valitse millaisen pohjan tahdot tehdä. Tavalliseen piirasvuokaan riittää taikina, jossa on 100g tai suuremmassa vuoassa 150 g margariinia ja peltipiiras vaatii 250 g rasvaa taikinaan - muita aineita samassa suhteessa enemmän tai vähemmän. Punajuuripiirakka Pohjataikina vuokaan, jonka mitat ovat 20 x 30 cm VINKKI -vertaa piirasvuokien kokoa niiden pohjan pinta-alan avulla 150 g margariinia tai voita 1 1/2 dl vehnäjauhoa 3/4 dl perunasosejauhetta 1/2 tl leivinjauhetta ripaus suolaa 1-1 1/2 dl vettä Sekoita rasva ja kuivat