Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä! Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2 tl ruokasoodaa 3 3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2 1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden
Herkullisen näköinen kakku ja kuva-asettelu tosi hauska :) Hyvää pääsiäistä! toivottaa Erja
VastaaPoistaKiitos Erja, sinulle myös hyvää pääsiäistä! Onneksi valon määrä lisääntyy kevättä kohti, vaikka ditä iltakuvauksissa ei saakaan riittämään!
VastaaPoistaKiitos Erja, sinulle myös hyvää pääsiäistä! Onneksi valon määrä lisääntyy kevättä kohti, vaikka ditä iltakuvauksissa ei saakaan riittämään!
VastaaPoista