Olen pitkään etsinyt ihanien thaimaalaisten banaanilettujen ohjetta ja nyt se on löytynyt. Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa, koska aion viedä tämän ohjeen työpaikalleni käyttöön. Hyviä tuli! En käyttänyt voita, vaan korvasin sen öljyllä -thaimaalaisethan eivät itse rasvaa säästele näitä tehdessään. Neste voisi taikinassa olla kokonaan vettäkin.
Thaimaalaiset roti-letut
ohje muunnettu HS ohjeesta Ruoka 6.3.2014 2:00 Helsingin Sanomat
8 kpl
Taikina:
½ dl vettä
1 muna
½ dl kondensoitua maitoa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl voita sulatettuna
4 dl erikoisvehnäjauhoja
Lisäksi:
130 g voita kirkastettuna
2 isoa banaania
2 dl kondensoitua maitoa
1 muna
½ dl kondensoitua maitoa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl voita sulatettuna
4 dl erikoisvehnäjauhoja
Lisäksi:
130 g voita kirkastettuna
2 isoa banaania
2 dl kondensoitua maitoa
Sekoita keskenään vesi, kananmuna,
kondensoitu maito, sokeri, suola ja voisula. Mittaa joukkoon jauhot. Alusta
taikinaa noin viisi minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Jätä taikina lepäämään
noin 20 minuutiksi.
Valmista sillä välin kirkastettu voi.
Sulata voi pienessä kattilassa tai mikrossa pienessä kulhossa. Jätä seos odottamaan.
Kun hera on painunut pohjalle, kaada kirkas osa varovasti toiseen astiaan.
Jaa taikina kahdeksaksi palloksi.
Kaulitse taikinapallot jauhojen avulla paperinohuiksi ympyröiksi (halkaisija
noin 28 cm). Lämmitä uuni 80 asteeseen ja vuoraa
pelti leivinpaperilla. Kuori ja viipaloi banaanit.
Kuumenna noin 1 rkl kirkastettua voita
suuressa paistinpannussa. Laita lettu paistumaan ja asettele päälle letun
keskiosaan ½ banaania viipaleina (lettu paistetaan siis vain yhdeltä puolelta).
Jatka paistamista kovalla lämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja
alapinta on ruskeapilkullinen.
Käännä letun reunat limittäin
banaanitäytteen päälle, jotta saat käärön. Käännä käärö ja paista vielä hetki.
Laita valmis lettu uuniin leivinpaperin päälle, jotta se pysyy lämpinä. Toista
samalla tavalla loput letut.
Tarjoa letut lämpiminä kondensoidun
maidon kera.
Vinkki: Voit matkia thaimaalaisia roti-lettuja näin: valmista tavalliset
letut tai krepit ja täytä ne banaaniviipaleilla. Käännä rullalle tai kolmion
muotoisiksi taskuiksi. Tarjoa kastikkeena kondensoitua maitoa.
Ja täällä vielä alkuperäinen todella osaava kokki - osasi ottaa yleisönsä ja illasta toiseen lettuja jonottavien ihmisten jono oli pitkä. Sain tekijältä luvan kuvata ja näyttää hänen työtään, mutta en saanut omaa videotani pienennettyä tähän ja löysin saman tekijän Youtubesta.
Heippa!
VastaaPoistaOletkohan muokannut tätä paljon Hesarin ohjeesta? Kokeilin aiemmin sillä, mutten nyt pääsekään enää ohjetta näkemään sieltä (eikä tullut kirjattua aiemmin ylös)...
Nyt en osaa Erika vastata. Olen usein Thaimaassa syönyt näitä ja katsellut tekemistä ja kysellyt ohjeesta, lähdin ensin muuntamaan meidän tavallista lettutaikinaohjettamme. Etsin myös netistä ja usein banaanilettujen taikinassa oli banaaneha, mutta kun tahdoin ne thaimaalaiseen tapaan tuonne lettujen väliin. Eräs tuttavani kommentoi, että thaimaalainen oli hänelle neuvonut " lähes samanlaisen" ohjeen, joten tällä olen tehnyt näitä niin töissä kuin kotona, enkä enää osaa vastata, mitä eroa oli Hesarin ohjeessa. Viimeksi töissä taitettiin pyöreä lettu kahtia ja banaanit jäi väliin, se oli nopea tapa valmistaa
VastaaPoista