Pääsiäisen
keltaisessa naked cake’ssa on ruskea suklainen kakkupohja ja appelsiini-valkosuklaatäyte,
jonka ohjeen sain Pullahiireltä. Täytteen ohje riittää kolmeen väliin halkaisijaltaan
20 cm:n kakkuun. Täytteessä ei ole
liivatetta, mutta valkosuklaa jähmettää sen hyvin yön aikana jääkaapissa. Kakku
riittäisi 15 henkilölle, koska se on korkea. Suklaakakkupohja on Mammanleivontanurkka –blogista. Tähän kakkuun
sopisi hyvin myös kaakaosta tehty ruskea pohja, koska täytteessä oli jo niin
paljon suklaata.
Suklaakakkupohja ( n. 24 cm vuoka)
6 kananmunaa
180 g tummaa leivontasuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
240 g margariinia
2 ¼ dl fariinisokeria
180 g tummaa leivontasuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
240 g margariinia
2 ¼ dl fariinisokeria
Erottele
kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sulata
suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita keskenään
vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa margariini i ja
fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset ja lisää
suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää
taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä. Lisää valkuaisvaahto taikinaan
kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175
asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla
estääksesi pinnan palaminen.
Appelsiini-valkosuklaatäyte
4 ½ dl
vispikermaa
225 g
appelsiinituorejuustoa
225 g
valkosuklaata
Vaahdota
kerma. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa minuutin pätkissä
– tarkista aina välillä, joko suklaan saisi sulaksi sekoittamalla sitä. On
tärkeää, ettei suklaa kuumene liikaa –sulatuskin on parasta tehdä
muoviastiassa. Notkista tuorejuusto, lisää siihen sula suklaa ja lopuksi
nostele joukkoon vaahdotettu kerma. Maistele ja lisää tarvittaessa
vanilliinisokeria tai sitruunanmehua.
Leikkaa kakku
4 osaan. Vuoraa kakkuvuoan reunat leivinpaperilla, joka voi kaksin- tai
kolminkertaisena ulottua korkeammallekin kuin vuoan reunat. Aloita kakun
kokoaminen rengasvuokaan pohja eli paistossa päällä ollut osa alimmaisena. Kostuta
kakkulevyt pullasudilla ja appelsiinimehulla, johon on lisätty vähän sitruunan
mehua – paistossa alinna ollut levy eli kakun päällinen kostutetaan vain
leikkuupuolelta.
Laita 1/3 osa
täytteestä joka väliin. painele kakkulevyn avulla tiiviiksi ja tasaiseksi.
Viimeisen kakkulevyn päälle voit laittaa tasaisen vuoan tai lautasen painoksi.
Vie yön ajaksi jääkaappiin jähmettymään tai laita kakku hetkeksi pakastimeen.
Kakun päälle
tulee ganache suklaa kuorrutus. Minä levitän sen alle marenkikreemiä, jota
minulla on aina pakasteessa, Myös voikreemi käy ganachen alle ja uskon tuon
appelsiinivalkosuklaatäytteenkin sopivan, kunhan se on viilennetty pakasteessa
ennen ganachen lisäämistä – tästä viimeistä minulla ei kuitenkaan ole
kokemusta.
Ganache eli suklaakuorrutus
1 dl
vispikermaa
100 g tumma
suklaata (tavallisesti käytän laktoositonta Brunbergin tummaa suklaata
ruskeassa kääreessä, nyt käytin Fazerin sinistä)
Kuumenna
kerma, älä päästä kiehumaan. Paloittele suklaa muovikulhoon, kaada osa kermasta
kuumana suklaan päälle, anna olla noin 5 minuuttia sekoittamatta. sekoita
sitten ja lisää loppu kerma, jotta saat suklaan hyvin sulamaan. Lisää nokare
margariinia ja vähän vanilliinisokeria. Jäähdytä- tarvittaessa ulkona tai jääkaapissa
tai pakastimessa niin, että suklaaseos vähän paksunee. Valuta ganache pakastimessa
kylmennetyn kakun päälle varovasti, tarvittaessa auta veitsellä reunoilta.
Valuta varoen yli reunojen niin, että valumat eivät kuitenkaan menisi aivan
kakun alareunaan saakka. Tähän kakkuun kokeilin ganachen valuttamista reunoille suklaakynän avulla, jossa on sisällä sula suklaa - mutta jäin siihen uskoon, että valuttamalla saa selkeämmän reunakuvion ja vähän paksummatsuklaaraidat kuin tässä kakussa on. Koristele kakku, kun ganache on hieman jähmettynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: