Parsakaalifetapiiras on meillä vuosien varrella usein leivottu herkku. Tässä ohjeessa piiraspohja on rukiinen karhea. Täyteen aineksia voi vähän vaihdella omien makumieltymysten mukaan -itse jätin sipulin ja Aurajuuston pois tällä kertaa. Laitoin ohjeessa sulkuihin näitä muuntelumahdollisuuksia, jotka voi jättää pois tai sisällyttää ohjeeseen.
Erilaisia suolaisen piiraan pohjataikinoita löydät täältä.
Parsakaalifetapiiras
Pohja: valmistaikina tai
75 g juustoraastetta
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1prk kermaviiliä
1 rkl ruokaöljyä
Sulata valmistaikina pakkauksen ohjeen mukaan tai sekoita taikinan ainekset ohjeen listan mukaan.
Voitele ja jauhota piirasvuoan ja painele jauhojen avulla taikina vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille. Reunat kannattaa painaa ohuiksi, ettei ne paistu liian koviksi.
Täyte:
(1 pilkottu ja öljyssä pehmeäksi kuullotettu sipuli)
2 pussia eli noin 400 g pakasteparsakaalia tai mieluummin 1 parsakaali
100-200 g fetajuustokuutioita
(4 rkl Aurajuustoa muruina)
(1valkosipulinkynsi murskattuna)
2 kananmunaa
2dl ruokakermaa ja maidon seosta tai kermaviiliä
3 rkl pakastepersiljaa
Ripaus mustapippuria ja valkopippuria
Ripaus suolaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä parsakaalit kypsiksi, paloittele. Levitä pohjan päälle sipuli, parsakaali, fetajuusto ja mausteet. Sekoita kermamaitoa ja munat -tarvittaessa tee 1 1/2 -kertainen annos munamaitoa. Kaada munamaito ainesten päälle ja paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarvittaessa suojaa piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos parsakaalit pinnalta uhkaavat tummia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: