Siirry pääsisältöön

Sydänkakku browniespohjalla



Tämän sydänkakun idean sain Kodin Kuvalehdestä, jossa oli ystävänpäiväksi tehty sydänleivoksia keksi-margariinipohjalla. tein sydänkakun uunipellin kokoisena ravintolapäivään ja se olikin haluttu ostos ja täytemassa mahtavan hyvän makuista – niin yksinkertaiset aineet kuin siinä onkin. Alla kolme erilaista browniespohjaa sydänkakkuun, valitse suklaata sisältävä tai kaakaolla tehtävä. Itse tein ensimmäisen pohjan, mutta se tuntui kovalta, koska sisälsi suklaata niin paljon.  Tästä kakusta riittäisi syötävää vaikka yhdelle joukkueelle! Ravintolapäivän kahvioon tein näitä kaksi kappaletta. Kakut voi myös pakastaa ennen tarjoilua.

Sydänkakku browniespohjalla (uunipannullinen annoksesta = 24 palaa)

Jos haluat tehdä pienemmän kakun noin 26 senttiseen irtopohjavuokaan, puolita ohje)

Browniespohja 1 suklainen

300 g tummaa suklaata (sulata mikrossa miedolla lämmöllä)
200 g huoneenlämpöistä margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
4 rkl kaakaota
3 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa. Vaahdota margariinia ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita sula suklaa taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti nostellen.

Browniestaikinaan ei leivinjauhetta aina käytetä, mutta itse lisäsin sitä 1 tl ja silti pohjasta tuli jäähtyneenä kovahko –silti suklaisen hyvän makuinen.

Levitä taikina uunipellille ja paista browniespohja 175 asteessa leivinpaperin päällä uunipellillä noin 15-20 minuuttia, kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun piiraan keskeltä kokeilemalla.


Vaihtoehtoinen browniespohja, jossa ei ole suklaata – tätä on suositeltu minulle:

Browniespohja 2 kaakaolla

6 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
8 rkl kaakaojauhetta
300 g sulatettua voita
4 munaa
Sekoita kuivat aineet., lisää sulatettu margariini ja munat, sekoita hyvin. Paista pohjalevy uunipellillä leivinpaperin päällä200 asteisessa uunissa, n. 20 min. tai kun sinne upotettu tikku ei ole aivan taikinan peitossa. Tämän kakun tulee kuitenkin olla hieman pehmeä.


Browniespohja 3

löytyy Valion sivulta, tee kaksinkertaisena uunipannulle– Valion ohjeisiin luotan kovasti vuosien kokemuksen perusteella.



Täyte
9 liivatetta (käytän isoja Meiran 4 gramman liivatteita, pieniä voisi käyttää 12 kpl)
1,2 kg maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia tai Arla
7 ½ dl kermaa
1 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
4 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunanmehua

Vadelmasydämet
400 g pakastevadelmia
2 rkl sokeria
1 dl vettä
3 tl perunajauhoja

Tee ensin vadelmapäällinen. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Perunajauhokiisseliä ei saa sekoittaa kiehahtamisen jälkeen, muuten siitä tulee liisterimäistä. Vedä kattila kylmälle levylle ja jäähdytä kiisseli. Halutessasi voit siivilöidä vadelman siemenet pois kiisselistä.

Paista kakkupohja, jäähdytä. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi, vaahdota vaniljakastike ja sekoita ne yhteen - siirrä jääkaappiin. Sekoita tuorejuusto ja sokerit. Puserra vesi pois liivatteista, keitä sitruunanmehu ja liuota liivatteet mehuun. Jäähdytä hetki ja sekoita liivateseos ohuena nauhana valuttaen tuorejuuston joukkoon. Lisää varovasti nostellen joukkoon kermavaahto. Maista ja tarvittaessa mausta lisää. Kaada täyte browniespohjan päälle.

Pudota vadelmakiisseliä ympyröiksi vaniljatäytteen päälle joko lusikalla tai muovipussin kulmaan tehdystä reiästä. Vedä cocktailtikulla viivaa ympyröiden läpi niin, että muodostuu sydänkuviot. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa paloiksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja