Tämän
sydänkakun idean sain Kodin Kuvalehdestä, jossa oli ystävänpäiväksi tehty
sydänleivoksia keksi-margariinipohjalla. tein sydänkakun uunipellin kokoisena
ravintolapäivään ja se olikin haluttu ostos ja täytemassa mahtavan hyvän
makuista – niin yksinkertaiset aineet kuin siinä onkin. Alla kolme erilaista
browniespohjaa sydänkakkuun, valitse suklaata sisältävä tai kaakaolla tehtävä.
Itse tein ensimmäisen pohjan, mutta se tuntui kovalta, koska sisälsi suklaata
niin paljon. Tästä kakusta riittäisi
syötävää vaikka yhdelle joukkueelle! Ravintolapäivän kahvioon tein näitä kaksi
kappaletta. Kakut voi myös pakastaa ennen tarjoilua.
Sydänkakku browniespohjalla (uunipannullinen annoksesta =
24 palaa)
Jos haluat
tehdä pienemmän kakun noin 26 senttiseen irtopohjavuokaan, puolita ohje)
Browniespohja
1 suklainen
300 g tummaa
suklaata (sulata mikrossa miedolla lämmöllä)
200 g
huoneenlämpöistä margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
4 rkl
kaakaota
3 tl vanilliinisokeria
5 dl
vehnäjauhoja
Sulata suklaa. Vaahdota margariinia ja sokeri,
lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita sula suklaa taikinaan. Sekoita kuivat
aineet ja lisää taikinaan varovasti nostellen.
Browniestaikinaan
ei leivinjauhetta aina käytetä, mutta itse lisäsin sitä 1 tl ja silti pohjasta tuli
jäähtyneenä kovahko –silti suklaisen hyvän makuinen.
Levitä taikina
uunipellille ja paista browniespohja 175 asteessa leivinpaperin päällä
uunipellillä noin 15-20 minuuttia, kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun
piiraan keskeltä kokeilemalla.
Vaihtoehtoinen
browniespohja, jossa ei ole suklaata – tätä on suositeltu minulle:
Browniespohja
2 kaakaolla
6 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
8 rkl kaakaojauhetta
300 g sulatettua voita
4 munaa
Sekoita kuivat aineet., lisää
sulatettu margariini ja munat, sekoita hyvin. Paista pohjalevy uunipellillä
leivinpaperin päällä200 asteisessa uunissa, n. 20 min. tai kun sinne upotettu
tikku ei ole aivan taikinan peitossa. Tämän kakun tulee kuitenkin olla hieman
pehmeä.
Browniespohja
3
löytyy Valion
sivulta, tee kaksinkertaisena uunipannulle– Valion ohjeisiin luotan kovasti
vuosien kokemuksen perusteella.
Täyte
9 liivatetta
(käytän isoja Meiran 4 gramman liivatteita, pieniä voisi käyttää 12 kpl)
1,2 kg
maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia tai Arla
7 ½ dl kermaa
1 dl vaahdotettavaa
vaniljakastiketta
4 dl sokeria
4 tl
vaniljasokeria
1 dl
sitruunanmehua
Vadelmasydämet
400 g
pakastevadelmia
2 rkl sokeria
1 dl vettä
3 tl
perunajauhoja
Tee ensin
vadelmapäällinen. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna seosta
kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Perunajauhokiisseliä ei
saa sekoittaa kiehahtamisen jälkeen, muuten siitä tulee liisterimäistä. Vedä
kattila kylmälle levylle ja jäähdytä kiisseli. Halutessasi voit siivilöidä
vadelman siemenet pois kiisselistä.
Paista
kakkupohja, jäähdytä. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vatkaa kerma
vaahdoksi, vaahdota vaniljakastike ja sekoita ne yhteen - siirrä jääkaappiin.
Sekoita tuorejuusto ja sokerit. Puserra vesi pois liivatteista, keitä sitruunanmehu
ja liuota liivatteet mehuun. Jäähdytä hetki ja sekoita liivateseos ohuena
nauhana valuttaen tuorejuuston joukkoon. Lisää varovasti nostellen joukkoon
kermavaahto. Maista ja tarvittaessa mausta lisää. Kaada täyte browniespohjan
päälle.
Pudota vadelmakiisseliä
ympyröiksi vaniljatäytteen päälle joko lusikalla tai muovipussin kulmaan
tehdystä reiästä. Vedä cocktailtikulla viivaa ympyröiden läpi niin, että
muodostuu sydänkuviot. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa paloiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: