Blogissani on kaksi tavallisinta Runebergin torttuohjetta, joita olen leiponut vuosikymmeniä. En kostuta niitä, enkä käytä nykyään enää karvasmanteliöljyä sen mausta johtuen, mutta toisaalta on keskusteltu myös, ettei se ole terveyden kannalta hyväksi ja eipä sitä kaikista kaupoistakaan enää saa. Useat leipomotkin jättävät nykyään karvasmanteliöljyn pois Runebergin tortuista. Runebergin tortuista kerrontaa oli myös uutislähetyksessä, lue täältä.
Runebergin kääretorttu on minulle uusi asia - ja kokeiltavahan se oli. Käytin K-ruoka ohjetta pienin muutoksin. Kääretortusta tuli ihanan mehevä, mantelin maku ja rouheinen suutuntuma ovat esillä. Torttu on kostea, joten vuorokautta kauempaa sitä ei kannata säilyttää - mielestäni maku oli parhaimmillaan tuoreena ja jäähdytettynä.
Runebergin kääretorttu
Pohja
4 kananmunaaTäytteeksi ja koristeeksi
2dl vadelmahilloaKoristeeksi vadelmia ja tässä vohvelilehtiä
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti puulastalla tai kaapimella nostellen. Mausta taikina manteliaromilla. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja anna levyn jäähtyä.
Notkista tuorejuusto kerman tai maidon kanssa - jos käytät kermaa, voit vatkata sähkövatkaimella seosta hetken ( - jos haluat vähemmän kostean tortu, lisää yksi liivate - pehmitä kylmässä vedessä, liota 2 teelusikalliseen vettä ja sekoita tuorejuusto-kermaseokseen) . Levitä seos tasaisesti kääretorttupohjalle. Levitä tuorejuustokerroksen pinnalle vadelmahillo ja kääri torttu tiukalle rullalle. Anna tekeytyä hetki pakastimessa tai jääkaapissa. Koristele kääretorttu sokerikuorrutteella tai muuten ennen tarjoamista.
Todella kaunis torttu! :)
VastaaPoistaKiitos Taru!
Poista