Stinan tekemä ihana mustikkakakku, ohje alla
Valkosuklaa-mustikkakakku ruispohjalla
Pohja100g margariinia½ dl sokeria
2 ½ dl ruisjauhoja
Sekoita monitoimikoneen leikkuuterällä kylmä margariini, sokeri ja jauhot keskenään. Voitele 16cm irtopohjavuoka, painele seos leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Irrota vuoan reuna pohjan jäähdyttyä.
Täyte
2,5 dl vispikermaa100g maustamatonta tuorejuustoa
125g maitorahkaa
2rkl sokeria
100g valkosuklaata
2,5 Meiran isoa liivatelehteä tai 3,5 tavallista liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
(jäisiä) mustikoita
Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma, lisää rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa ja vatkaa seokseen, tarkista maku. Kiehauta sitruunamehu, sulata siihen liivatelehdet ja lisää vatkaten seokseen.
Voitele ja tomusokeroi irtopohjavuoan reuna. Levitä puolet täytteestä jäähtyneen pohjan päälle irtopohjavuokaan. Lisää mustikkakerros. Kaada loput täytteestä mustikoiden päälle vuokaan. Anna hyytyä yön yli.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: