Tein lime-valkosuklaa juustokakun ilman liivatetta 20 sentin vuokaan. Mukailin K-ruoka ohjetta. Kirjoitan ohjeen myöhemmin blogiin Hehkuvan vihreän kiilteen tein limemehusta ja vedestä, lisäsin vihreää ja keltaista elintarvikeväriä. Koristekukat löytyivät omalta kasvimaalta.
Lime-valkosuklaa juustokakku ilman liivatetta
Pohja 20 sentin irtopohjavuokaan tai alustan päälle irtoreunan sisälle
10 hengelle
150 g Kantolan Kultamurokeksejä
40 -50 g leipomismargariinia (jos käytät leipämargariinia, se ei koveta pohjamurua liikaa suurempanakaan määränä)
Täyte
2 limen kuoriraaste
200 g valkosuklaata (Lidl tai Panda)
2 dl vispikermaa
360 g Philadelphia tuorejuustoa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasiirappia tai vähän vaniljaesanssia tai vanilliinisokeria
1 tl sitruunasiirappia tai 2 rkl sitruunan mehua tai limemehua
1 tl vanilliinisokeria
Kiille
2 isoa Ewald -liivatelehteä (huom. tarkista liivatteen määrä käyttämästäsi pakkauksesta, hapollinen lime voi vaatia vähän suuremman määrän liivatetta kuin ohjeessa)
1 dl limemehua
1 dl vettä
3 rkl sokeria
vihreää ja keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun
mansikoita, vadelmia, mustikoita
orvokkeja tai muita syötäviä kukkia
marenkeja jne.
Valmistele vuoka. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla tai mieluummin laita irtopohjavuoan reuna tai muu kakkureuna kakkualustan päälle ja tee juustokakku suoraan tarjoilualustalle. Srayaa reuna vuokaspraylla tai voitele öljyllä.
Pohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle, tasoita reunat lusikalla ja poista murut reunan sisäpinnoilta. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Nopeutat kakun valmistumista, jos siirrät pohjan jääkaappiin tai pakastimeen juustomassan valmistamisen ajaksi.
Juustomassa. Pese limehedelmät hyvin ja raasta niistä kuori - ei mielellänn valkoista osaa mukaan. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata matalalla teholla (360) mikrossa puoli minuuttia kerrallaan, sekoita välillä - älä kuumenna liikaa, heti kun saat sekoittamalla suklaamassan tasaiseksi, kaada se tuorejuuston joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää varovasti sekoittaen joukkoon kermavaahto ja mausteet. Tarkista maku ja mausta oman makusi mukaan.
Varmin keino onnistua juustomassan ja moussen suhteen on, että makuaineet ja mahdolliset liivatteet sekoitetaan rahkaan tai tuorejuustoon ja pehmeä - ei kova kermavaahto lisätään viimeksi seokseeen. Voit kopauttaa vuokaa vielä pöytään, jotta ilmakuplat poistuvat ja kakun reunasta saataisiin tasainen - se ei onnistu, jos kermavaahto on liian kovaa.
Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä yön yli tai jos teet kiireessä kakkua, laita se pakastimeen jähmettymään esim 1/2 tunniksi, kunnes pinta on hyytynyt.
Valmista kiille - jos haluat kiillettä paksumman kerroksen, tee 1 1/2 kertainen annosmäärä - minusta se oli liikaa. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Purista limehedelmistä mehu tai käytä valmista limemehua.
Yhdistä pienessä kulhossa limetinmehu, 3/4 dl vettä, sokeri ja muutama tippa elintarvikeväriä.
Kuumenna ¼ dl vettä kattilassa ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivate mehun joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä kiille lusikalla annostellen jähmettyneen kakun pinnalle varoen, ettei valkoista täyteosaa liukene kiilteen joukkoon - ei siis liian kuumana liivateseosta pinnalle ja vältä kakun liikuttelua, ennen kuin hyytyminen on alkanut. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Irrota reuna - ensin veitsellä yläreuna irti vuoasta, sitten avaa varovasti raunaa tai nosta sitä ylöspäin ja poista reuna. Tasoita kuumalla veitsellä kakun reunoja tarvittaessa.
Koristele kakku.Koristeiden kiinnitys juustokakun kiilteeseen käy hyvin kastamalla koristeet lautasella olevaan tahmeaan liivate-vesiseokseen - varo ettet tiputa kiilteen päälle pisaroita laittaessasi koristetta paikoilleen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: