Sitruuna-lakujäätelö
200 g sitruunatuorejuustoa tai kreikkalaista jogurttia, jolloin lemoncurdia lisättävä
1-3 rkl lemon curdia
6 dl vispikermaa
1-2 tl glukoosisiirappia
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl lakritsikastiketta (Käytin Kouvolan lakritsin - maista kastikkeen maku, jos käytät eri merkkisiä tuotteita, mihin olet tottunut)
vanilliinisokeria ja sokeria tarvittaessa maun mukaan
1-2 dl lakritsinpaloja
Hienonna veitsellä lakritsakarkkeja esim. Makulaku Markkinalaku
Vaahdota sähkövatkaimella tuorejuusto ja lemon curd tasaiseksi. Lisää lemon curdia varoen, sitä voit lisätä myöhemin makusi mukaan, se on ihanan kirpakkaa. Lisää vispikerma ja vaahdota niin, että vatkaimen jäljet jäävät näkyviin ja massa on puuromaisen paksua. Lisää glukoosisiirappi kondensoitu maito ja vatkaa ainekset sekaisin - teen kaiken tämän lisäilemällä aineksia yleiskoneen kulhoon, mutta onnistuu hyvin sähkövatkaimellakin. Käytän esim. kuvassa olevaa tuotetta.
Maista, lisää halutessasi vaniljasokeria tai sokeria.
Kaada jäätelöstä puolet 1-2 litran pakastepurkkiin. Kaada päälle raitoina tai pallomaisina pisteinä lakukastiketta - vedä cocktaitikulla kiemuroita. Ripottele lakupaloja vähän päälle. Kaada loppu jäätelömassa pakasterasioihin ja päälle taas lakukastiketta ja karkkirouhetta. Pakasta yön yli.
Vadelmakinuskijäätelö (tai salted caramel)
200 g kinuskituorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa
6 dl vispikermaa - tästä voi 2 dl korvata esim. vaniljajogurtilla tai maustamattomalla
1-2 tl glukoosisiirappia
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl kinuskikastiketta
vanilliinisokeria ja sokeria tarvittaessa maun mukaan
1-2 dl pakastevadelmia ja mustikoita
keksinpaloja
Hienonna veitsellä lakritsakarkkeja esim. Makulaku Markkinalaku
Vaahdota sähkövatkaimella tuorejuusto tasaiseksi. Lisää vispikerma ja vaahdota niin, että vatkaimen jäljet jäävät näkyviin ja massa on puuromaisen paksua. Lisää glukoosisiirappi, kondensoitu maito ja vatkaa ainekset sekaisin yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Maista, lisää halutessasi vaniljasokeria tai sokeria.
Rouhi jäisiä pakastevadelmia haarukalla kulhossa ja sekoita ne kevyesti lastalla jäätelön joukkoon. Pakastevadelmat eivät saa sulaa, koska kerran pakastettua ei saa uudelleen pakastaa, toimi siis nopeasti.
Kaada jäätelöstä puolet 1-2 litran pakastepurkkiin. Kaada päälle raitoina tai pallomaisina pisteinä kinuskikastiketta - vedä cocktaitikulla kiemuroita. Kaada loppu jäätelömassa pakasterasioihin ja päälle taas kinuskikastiketta ja marjoja sekä keksinpaloja. ( Keksinpalojen sijast Marianne rouhekin sopii pinnalle)
Pakasta yön yli.
Jos haluat salted caramel makua jäätelöön, lisää pikku hippu suolaa joko kinuskituorejuustoon tai kinuskikastikkeeseen.
Ostamme jäätelövohveleita mökille ja kotiin ja kun otamme jäätelön pakastimesta, saa se hetken sulaa ja sen jälkeen saakin tehtyä jäätelötötteröitä hyvän jäätelökauhan avulla.
Katso 18 minuutin video-ohje laktoosittoman kookos-mangojäätelön valmistuksesta alla
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: