Siirry pääsisältöön

Pitsa tai hapanjuuripitsa pitsa uunissa paistaen






Päivin päivän pitsapippalot aurinkoisella terassilla. 


Jokainen valitsi itse täytteet pitsaansa. Tarjolla oli 
*joko hiivataikinapohja tai hapanjuuripohja, 
*täytteeksi joko tomaattikastike tai ranskankerma, 
*savukinkkua, villisikaa, kebablihaa, kanaviiluja, pepperonia, ilmakuivattua kinkkua ja 
*ananasta, artisokkaa, luumutomaatteja, siemenettömiä paprikoita, oliiveja, pepperonipaprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, herkkusieniä, parsaa,
*fetaa, mozzarellaa ja Parmesanlastuja sekä rucolaa ja Mozzarellaraastetta sekä tuoreita yrttejä ja mausteita 
- saattaahan olla, että tästä listasta on apua jollekin lukijalle :).
 




Meillä oli Päivin päivän pitsapippalot päivän myöhässä, koska pitsanpaistaja on jalkapallofani 😁ja piti sovittaa aikatauluja. Ihana ilta-aurinko lämmitti terassia ja pellettiuunin kanssa pitsoja paistaessa ei lämpöä puuttunut:)

Tein osan pitsapohjista hiivalla yön yli kohottaen ja osan hapanjuurella yhden päivän taikinana - sillä saan parhaat pohjat Pitsapohjien ohjeet täällä, käytin toista ja kolmatta ohjetta. Vähän jännäsin tuleeko pohjista sopivan pehmeät, ohuet ja sivuista rapeat - iloinen olin, kun onnistuikin tällä kertaa oikein hienosti - on tätä harjoiteltukin!!

Tein pohjat valmiiksi, levitimme tomaattikastiketta tai ranskankermaa ja juustoraastetta pohjille, sitten paistoimme pari minuuttia pellettipitsauunissa, jokainen valitsi omat täytteet päälle ja vielä minuutin paisto.
Paras palaute oli, kun lapset vitsailivat, että me voidaan tulla toistekin sun pizzeriaan syömään😁😁😁

Jälkiruoaksi kauratoskaa ja jäätelöä.


Uusimmat jäätelöohjeet alla:

Sitruuna-lakujäätelö ja vadelma-kinuskijäätelö

Kevytjäätelöt jogurtilla (vähän kovempia leikatessa)

Lakritsi-vadelmajäätelö, suklaa-kirsikkajäätelö, kookos-passionjäätelö

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...