Pääsiäiskakkuun kokeilin roisketekniikkaa, vaikka en omista kynäruiskua - sotkuahan siitä syntyi keittiöön, kun muutamallakin välineellä yritin roiskeiden tekemistä. Pieni pensseli vei sitten voiton silikonisudeista, vispilöistä ym:sta.
Kakussa on sitruunatäyte ananaskuutioilla ja mangomousse - se olikin ihanan raikas yhdistelmä. Mango ei maistu voimakkaasti alla olevalla ohjeella, mutta mielestäni se olikin hyvä tuon toisen täytteen ohella, mango ei vienyt liikaa huomiota toiselta täytteeltä kakkua maistellessamme. Päällinen on kermavaahtoa. Tein kakun pupujussikoristeiden pohjaksi, mutta kuinka ollakaan, ne unohtuivat ja koristeeksi tuli aivan muuta.
Tämä olikin tosi hyvä makuyhdistelmä. Kakku oli täytettynä ja reunat valmiina pakasteessa ja aloin laittamaan kermakuorrutetta päälle lähes jäiseen kakkuun. Sen jälkeen kakku suli jääkaapissa ja koristelin sen - tänään siis tällaisella aikataululla ja tuli näinkin tosi hyvää ja mehukasta.
Ohje tulossa.
Kakun pohja oli voisokerikakkupohja (puolikas ohjeen annoksesta sopisi 18-20 sentin vuokaan) ja kakun halkaisija oli 18 cm, korkeus 9,5 cm.
Leikkaa kakku viipaleiksi, kostutus appelsiinimehulla, jossa mukana sitruunan mehua. Kokoa kakkupahvin päälle vuokaspraylla tai öljyllä voideltuun ja tomusokerilla reunoista jauhotettuun irtoreunaan tai ylösalaisin leivinpaperilla tai muovikelmulla suojattuun kakkuvuokaan.
Täytteet:
(minä tein täytteet kaksinkertaisina ja tekaisin samalla pienen juustokakun laittaen täytteet päällekkäin vuokaan hyytymään, alinta hyydytettävä ensin yksinään hetki - kakun pohja löytyi paksteesta)
Sitruuna-ananasmousse
1,5 isoa tukun liivatetta tai kaupan pieniä 2 kpl
4 tl sitruunanmehua
1/2 dl appelsiinitäysmehua
1/2 prk sitruunarahkaa
1 dl ranskankermaa
1 dl vispikermaa tai Flora vispiä
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
+Dole trooppiset hedelmät kuutioita (passion, ananas) - leikkaa pienemmiksi
Mangomousse
2 liivatetta isoja tai 3 kaupan pientä liivatetta
2 tl sitruunanmehua
1 dl vaniljarahkaa
3/4 dl kermaa tai Flora vispiä
2 dl Bonnen mangososetta
1/2 dl sokeria
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kiehuvaksi sitruunanmehu, liuota vähän vedestä puristetut liivatteet kuumaan mehuun. Vatkaa rahka tai tuorejuusto sekaisin ja lisää siihen liivate mielellään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää sokerit, muut makuaineet ja viimeksi kermavaahto. Anna hetken jähmettyä ja lisää kakun täytteeksi. Minä laitoin 2 kerrosta valkoista sitruunamoussea ja yhden kerroksen mangomoussea. Anna kakun levätä kylmässä mielellään yön yli ennen kuorruttamista.
Päälle:
Pastavärillä värjättyä kermavaahtoa, suklaamunia, macaronsseja ja muita suklaakoristeita. ja olihan se sokerimassa pupunenkin ajateltu tuonne kakun päälle, mutta unohtui ! Tykkäsimme kovasti tästä kakusta, ei ollut lainkaan liian makea, vaan raikas ja mehevä.
Ai niin, ja tuo roiskekokeilu - se sotki puolet keittiöstäni. Laitoin kattilaan 1 dl vettä, 2 tl kaakaojauhetta ja 1 tl perunajauhoja ja 1 tl van. sokeria. Kuumensin, kunnes paksuni ja yritin roiskia.. .lisäsin vettä ja yritin taas.. .siitä se sitten lopulta syntyi. Liian paksu kiisseli jätti suuret pisarat, liian litku valui... Pitkävartisella pensselillä sitä lopulta huidoin.... Pääsiäistouhuja meillä näin!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: