Siirry pääsisältöön

Ninan banaanisuklaa muffinit tai pikkukakut



En ole vuosiin tehnyt banaanimuffineja, mutta kun sain tämän ohjeen, oli pakko leipoa näitä kotonakin. Ohje on tosi hyvä ja maistuva, kuohkea rakenteeltaan ja hyvin suklainen. Suklaan määrää voi halutessa vähentää esimerkiksi puoleen tai jättää pois - oman maun mukaan. Suklaan ystäville nämä ovat oikea namupala!

Ihastelin muuten silikoonisia pikkukakkuvuokia ja päätin, etten hanki sitä silti - vaan kuinka kävi - vuoka käveli kaupassa vastaani ja heilutti hintalappua 2.90 -olihan sen päästävä kotiini!

Banaani-suklaa muffinit tai pikkukakut (6 kakkua)

1 kananmuna
1/2 dl sokeria
50 g margariinia
1banaani
50 g suklaata
1/2 dl kauranleseitä tai hiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Soseuta banaani haarukalla. Rouhi suklaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulta margariini.  Sekoita kuivat aineet ja suklaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää taikinaan varovasti puuhaarukalla nostellen  banaanisose, margariini ja jauhot.

Annostele taikina esim. pursotinpussista öljyttyyn kakkuvuoka- silikoonivuokaan  tai muffinivuokiin, jätä 1/3 tyhjäksi kohoamisvaraksi. Paista 175-200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes tikulla keskeltä kokeillen taikinaa ei tartu enää tikkuun.

Kuorrutteeksi käy esim. Mirror glaze, jota valutin juomalasin päällä olevaan kakkuun ja lasin alla oli lautanen. Glazen paksuus on oltava sopivaa, ettei kuorrutteesta tule läpikuultavaa tai kokkareista. 
Lämmittämällä se tulee ohuemmaksi ja jäähdyttämällä paksummaksi ja tarvittaessa näitä toimenpiteitä voi toistaa. Osan mirror glazesta voi värjätä ja kaataa raitana päälle.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...