Tässä kakussa on voisokerikakkupohjasta jäänyt ylimääräinen kakkulevy alhaalla ja ylhäällä ja välissä aivan ihanaa vadelmamoussea, joka on tehty tällä ohjeella. Kakun päällä on kermapursotus, jossa on 3 dl kermaa ja 100 g tuorejuustoa sekä 2 tl vaniljakreemijauhetta, sokeria ja vanilliiinisokeria. Päälle värjäsin kuorrutuksen vaaleanpunaiseksi. Lisäilin vielä sokerimassakukkia.
Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuaista (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi
Vasta äskettäin löysin blogiisi. Ja miten hienoja kakkuja ja ohjeita ym. Vinkkejä täältä löytyykään!
VastaaPoistaVoi kiitos Henna, kiva tavata netissä sielunkumppaneita. Leipominen on niin mukavaa ja rentouttavaa! Tuntuu hyvältä haastaa itseään ja oppia uutta, vaikka aina ei lopputulos olekaan suunnitelman mukainen :)
Poista