Raparperikeikauskakku
Voitele ja jauhota tai sprayaa irtopohjavuoan reunat, pohjalle leivinpaperi, voit vuorata myös reunat leivinpaperilla, jolloin voitelu tarpeeton.
Lisää vuoan pohjalle 15 g margariinia nokareina ja 3/4 dl fariinisokeria - ripotellen ja ohueksi leikattuja raparperipaloja tai omenaviipaleita. Voit laittaa vuoan uuniin taikinan tekemisen ajaksi noin 5 min, jolloin omenat karamellisoituvat - leivinpaperi alle, ettei rasva ja sokeri valu.
Päälle taikina:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria tai ripaus inkivääriä
1/2 dl maitoa tai omena-tai appelsiinimehua
100 g sulatettua margariinia tai 1 dl rypsiöljyä
Sulata rasva. Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti puulastalla käännellen munavaahtoon vuorotellen margariini ja jauhoseos. Liika sekoittaminen aiheuttaa munavaahdon laskehtimisen ja sitkeän taikinan, toisaalta margariini jää helposti kulhon pohjalle sekoittumatta muihin aineksiin. Kaada taikina omenoiden päälle vuokaan.
Paista 175 asteessa, kunnes tikulla kokeillen keskeltä taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hetken, kumoa kakku ja poista leivinpaperi. Voit vakuttaa ointaan vielä vaaleaa siirappia.
Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen tai kinuskin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: