Siirry pääsisältöön

Ystävänpäivän donitsit



Vaaleanpunaiset donitsit valkosuklaasydämellä ja mansikanmuruilla

1 dl ruokokidesokeria tai sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl rypsiöljyä

2dl kermaviiliä tai jogurttia tai piimää

2 kananmunaa

 Kuorrute

2dl tomusokeria

noin 2rkl kaurakermaa tai kermaa tai vaniljakastiketta
Tilkka mansikkasiirappia
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Lähde: https://paivileip.blogspot.com/2020/04/donitsit.html

 

Keltaiset banaanidonitsit

 

2 kypsää banaania

100 g voita tai margariinia

3 munaa

1dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

2tl kanelia

 

Päällä sama kuorrute kuin yllä, mukana banaaniesanssia ja

keltaista elintarvikeväriä

Lähde https://kaakaokermavaahdolla.blogspot.com/2016/04/sokeroidut-banaanidonitsit.html

 

Sitruunadonitsit

 

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl kardemummaa

1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna

1 dl kevytmaitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1 kpl kananmuna

 

Kuorrute

Pandan valkosuklaata

suklaaväriä

Lähde https://yhteishyva.fi/reseptit/donitsit-uunissa/4hPA6MVTopKJrfMzh2giEV

 

DONITSIEN OHJE KAIKISSA : Sekoita kaikki aineet keskenään, paista voidellulla  donitsipellillä 175 asteessa vaalean ruskeaksi. irrota donitsit reunoistaan ja kolauta irti pellistä. Valmista kuorrute  sekoittamalla ainekset, kasta jäähtynyt donitsi kuorrutteeseen

Ihana donitsiseinä on @mydreamday.fi:stä tilattu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja