Tein jokin aika sitten hyvää poropiirakkaa, jossa oli leipäjuustoa, niinpä kiinnostuin tästä Maku-lehden Lohi-leipäjuusto-piirakasta ja päätin tehdä sitä joulun aikaan - kyllä kannatti, tämä oli todella hyvää.
Muunsin reseptiä - käytin mm. maukasta tattarijauhoa osana piiraspohjaa. Kalana käytin graavilohta ja osin lämminsavulohta, joita joulupöydästä jäi, mutta tähän sopii myös kylmäsavulohi tai muu kypsä tähdekala. Kalan ja leipäjuuston määrän voi säätää vuoan koon mukaan - tein tämän ohjeen syvään 22 senttiseen vuokaan .
Laitan mieluummin suolaisen piiraan täytemaut päällimmiseksi piiraaseen, jolloin ne näkyvät kauniisti valmiissa piiraassa.
Lohi-leipäjuustopiiras
Pohja:
- 100 g margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja, korvaa
- näistä 1/2 -1 dl tattarijauhoilla tai kauranleseillä1 tlleivinjauhetta
- 125 gmaitorahkaa
- Täyte
- 100 gleipäjuustoa
- 100 g graavilohta
- tai lämminsavulohta tai kylmäsavulohta tai muuta kypsää tähdekalaa
- 3 kplmunia
- 2 dlruokakermaa
- 125 gmaitorahkaa
- 75-100 g tuorettapinaattia
- ripaussuolaa
- 1 tlviherpippuria (hienonnettuna)2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- Voitele vuoka ja jauhota se tattarijauhoilla tai vehnäjauhoilla. Sekoita pohjataikina monitoimikoneella tasaiseksi ja painele taikina voidellun Ø 20- 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kananmunat ja kerma sekä rahka sähkövatkaimella ja lisää mausteet. Kiehauta huuhdeltu pinaattia ja valuta se. Levitä pinaatti piirasvuoan pohjalle ja kaada päälle munamaito. Leikkaa leipäjuusto kuutioksi ja lohi pitkittäin suikaleiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: