Tein ensin pätkispipareita ohjeella, jossa oli paljon enemmän kaakaota, mutta se ei ollut minun makuuni - sen sijaan tämä alla oleva ohje oli minusta hyvä - taikinan leviävyyttä pellille voit säätää vähentämällä vehnäjauhojen määrää - kannattaa aina pikkuleipiä tehdessä paistaa koekakku eli yksi pipari uunissa ja katsoa tulos - jauhoja tai rasvaa tai nestettä voi tarvittaessa lisätä. Koristelin keksit pikeeriraidoilla, sokerimassalehdillä ja karpalon palalla.
Pätkispiparit
200 g Pätkissuklaata rouhittuna200 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaota
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa monitoimikoneen leikkuuterällä tai veitsellä. Vaahdota sokerit ja margariini, lisää kananmunat ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sihdin läpi mahdollisimman vähän lastalla sekoittaen - emme tahdo jauhojen sitkistyvän liialla sekoituksella. Lisää suklaarouhe taikinaan samalla, kun sekoitat jauhoja sinne.
Nosta kahdella lusikalla tai pienellä ! jäätelökauhan tapaisella metallisella laitteella halkaisijaltaan noin 2,5 cm:n levyisiä palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille - jätä leviämisvaraa. Paista pikkuleipiä noin 12-14 minuuttia. Pikkuleivät säilyvät hyvin jääkaappilämmössä pari viikkoakin ja huoneen lämmössäkin useamman vuorokauden.
Nosta kahdella lusikalla tai pienellä ! jäätelökauhan tapaisella metallisella laitteella halkaisijaltaan noin 2,5 cm:n levyisiä palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille - jätä leviämisvaraa. Paista pikkuleipiä noin 12-14 minuuttia. Pikkuleivät säilyvät hyvin jääkaappilämmössä pari viikkoakin ja huoneen lämmössäkin useamman vuorokauden.
Koristepikeeri
1 munanvalkuainen3-4 dl tomusokeria
2 tl sitruunan mehua
piparminttuesanssia
Vatkaa teräskulhossa munanvalkuainen ja tomusokeri sekaisin, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sitruunanmehua ja esanssia (voi jäädä poiskin). Kokeile pikeerin valuttamista kulhon reunaa myöten - jos se jättää raidan, joka pysyy paikoillaan, on pikeerin paksuus hyvä. Leviävä raita kaipaa lisää tomusokeria, ja toisaalta liian paksuun pikeeriin saa joustavuutta lisää vedellä ja sitruunanmehulla.
Pursota pikeeriä ohuella pyöreäkärkisellä tyllalla esim. Wiltonin pyöreä tylla nro 2. Pikeeri säilyy kelmun alla kulhossa viikon verran. Sitä voi värjätä elintarvikeväreillä ja sitä voi ohentaa tai paksuntaa käyttötarkoituksen mukaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: