Välimeren leipä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl oreganoa
2 tl timjamia
1/4 - 1/2 dl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä, jugurttia tai piimää tai ranskankermaa (päiväys saa olla vanha, kunhan tuote on silmäääräisesti kunnossa)
1 1/2 dl juustoraastetta
3 rkl parmesan raastetta
(vettä)
Päälle: parmesan raastetta, siemensekoitusta
Laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää nesteiset aineet ja juustoraasteet, sekoita mahdollisimman vähän. Lisää tarvittaessa sekoittamisen aikana vettä, jos taikina näyttää kuivalta - sen pitäisi olla paksun puuron paksuista, silloin tulee hyvä leipä.
Painele jauhojen avulla tai kahden leivinpaperin välissä taikina noin 1- 1,5 sentin paksuiseksi levyksi uunipellille, joss leivinpaperi. Ripottele päälle parmesanjuustoa ja erilaisia siemeniä, myös salaatin siemensekoitus käy, minä laitoin myös Chian siemeniä. Paista uunissa, kunnes pinta on kullan ruskea ja nauti juustopn ja margariinin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: