Minulta kysyttiin ohjetta ananascurdiin, jota maistelimme ja käytimme macaronkurssilla. Löysin Prismasta Bonnen ananassosetta ja kun macaronleipurin jääkaapissa on usein kananmunan keltuaisia, päätin kokeilla curdia.
Olen aiemmin ostanut ananastahnaa leivontatarvikemyymälöistä, se on erityisen hyvää yhdistettynä passionsoseeseen tai sitruunaan tai Monin pina colada -siirappiin. Suuntaviittaa tähän ohjeeseen löysin ruotsalaisesta ohjeesta.
Ananascurd
1 1/2 dl ananassosetta
1 dl hillosokeria
3 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunanmehua
Keitä näitä sekoitellen muutaman minuutin ajan, kunnes massa paksunee. Jäähdytä haaleaksi. Lisää
3 munan keltuaista
Sekoita munankeltuaiset ananasmassaan ja kuumenna seos sekoittaen samalla, näin keltuaiset kypsyvät. Lisää
25 g voita ja
pari tippaa ananasesanssia
Maista, voit lisätä kuumaan curdiin sokeria tai sitruunanmehua tarvittaessa.
Pese ja lämmitä vedellä lasipurkki ettei kuuma curd halkaise lasia. Purkita lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tai pakasta curd. Käytä esim. valkosuklaan kera macaronin täytteenä, paahtoleivällä tai kakun täytteenä.
Olen aiemmin ostanut ananastahnaa leivontatarvikemyymälöistä, se on erityisen hyvää yhdistettynä passionsoseeseen tai sitruunaan tai Monin pina colada -siirappiin. Suuntaviittaa tähän ohjeeseen löysin ruotsalaisesta ohjeesta.
Ananascurd
1 1/2 dl ananassosetta
1 dl hillosokeria
3 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunanmehua
Keitä näitä sekoitellen muutaman minuutin ajan, kunnes massa paksunee. Jäähdytä haaleaksi. Lisää
3 munan keltuaista
Sekoita munankeltuaiset ananasmassaan ja kuumenna seos sekoittaen samalla, näin keltuaiset kypsyvät. Lisää
25 g voita ja
pari tippaa ananasesanssia
Maista, voit lisätä kuumaan curdiin sokeria tai sitruunanmehua tarvittaessa.
Pese ja lämmitä vedellä lasipurkki ettei kuuma curd halkaise lasia. Purkita lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tai pakasta curd. Käytä esim. valkosuklaan kera macaronin täytteenä, paahtoleivällä tai kakun täytteenä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: